Sulyok Zelenszijnek: Magyarország elítéli az orosz agressziót

POLITIKA
április 12., 04:13

Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel is találkozott a magyar köztársasági elnök a Vilniusban tartott Három Tenger Kezdeményezés csúcstalálkozón csütörtökön, írja az MTI. Azontúl, hogy Sulyok Tamást ukrán kollégája mellé ültették a találkozón, külön megbeszélést is folytattak. A Sándor-palota tájékoztatása szerint ezen Sulyok kijelentette:

Magyarország elítéli az orosz agressziót, és továbbra is mindent megtesz az Ukrajnából menekültek támogatásáért, a háborúban álló ország humanitárius segítéséért.

A magyar államfő szerint meg kell állítani a háborút, így Magyarország továbbra is a mielőbbi tűzszünetben és a fenntartható, igazságos béke létrejöttében érdekelt, a legfontosabb cél az európai kontinens biztonságának garantálása.

photo_camera Fotó: Sulyok Tamás/Facebook

Sulyok felhívta Zelenszkij figyelmét a Kárpátalján élő magyar kisebbség szerzett jogai mielőbbi visszaállításának fontosságára, és garantálására. - írták. Sulyok Tamás kijelentette:

„Jogászemberként úgy véli, egyszerűen vissza kell térni a korábbi állapotokhoz, és vissza kell adni a magyar kisebbséget megillető, szerzett jogokat. A találkozón mindketten kifejezték elkötelezettségüket a párbeszéd és konstruktív tárgyalások folytatása mellett.”