Akinek hiányzik a régi, két hónappal ezelőtti Fidesz, most Schmidt Mária segítségével úgy érezheti, minden rendben

humor
április 14., 12:41

Egyesek már a pánik jeleit vélik felfedezni a magyar állampárt köreiben. Nem is csoda, hisz bukott politikusok, megváltozott kommunikáció és szokatlanul népszerű kihívó a napirendjei a magyar közéletnek. Fontos pillanatban emlékezteti valaki a rendszer híveit arra, mi is a lényeg. Schmidt Mária vasárnapi előadása felrajzolta azt az ívet a világpolitika térképére, amivel inkább érdemes lenne foglalkozni holmi befuccsolt költségvetés, vagy épp bezáró szülészetek helyett.

Épp Tapolcán tartják a kormány körül munkálkodó ún. értelmiség Tranzit nevű fesztiváljának választások előtti kiadását. Ezen a programon lépett fel Schmidt Mária, a Terror Háza igazgatója a a Világok (h)arca – Milyen lesz az új korszak? című nagyívű előadásával, amely olyan, mintha mi sem történt volna mostanában és amelyet a Telex szemléje alapján pontokba szedve vázolunk:

  • A Milyen lesz az új korszak? című előadását úgy kezdte, hogy azt ő nem tudja, milyen lesz, mert ő egy történész, a történészek meg arról beszélnek, hogy milyen volt.
  • A legfőbb kérdés: ki lesz Európa ura?
  • Gorbacsov kivonta a szovjet csapatokat Európából, „amiért én örök életemre hálás vagyok neki” – mondta.
  • „Amerika – ezzel szemben (a szerk.) – a mai napig második világháborús alapon megszállva tartja Németországot. Európa közepén egy olyan Németország van, ami közvetlen amerikai katonai megszállás alatt van.”
  • A Szovjetunió összeomlása után „elkezdődött Oroszország kifosztása, oligarchák kijelölése, akik strómanként vettek részt abban, hogy lenullázzák Oroszországot.”
  • Vlagyimir Putyin az, aki „elkezdte visszaállítani az ország szuverenitását”.
  • Ezen törekvéseit viszont az Egyesült Államok sérelmezte, és „elkezdték Európát erőszakosabb eszközökkel a saját fennhatóságuk alá vonni”, és a NATO által körbekeríteni Oroszországot és Kínát is.
  • „Amikor 2022 februárjában Oroszország megtámadta Ukrajnát, az abból a gondolkodásból keletkezett, hogy úgy érezte, végképp beszorítják.”
  • Az Egyesült Államokat szerinte nem az elnök, hanem „a katonai-hadi komplexum” irányítja, ezért az ország egy „katonai diktatúra”.

Ha a kedves olvasónak annyira szörnyű vasárnapja van, hogy nincs jobb dolga ennél, ezen a felvételen meg lehet tekinteni Schmidt Mária ötvenperces előadását:

link Forrás