Átmenetileg bezár a szülészet a Keszthelyi Kórházban

Egészségügy
április 14., 06:25

Átmeneti szünetre kényszerül a Keszthelyi Kórház szülészet-nőgyógyászati fekvőbeteg ellátása, a pácienseket addig a zalaegerszegi Szent Rafael, a nagykanizsai Kanizsai Dorottya, az ajkai Magyar Imre és a kaposvári Kaposi Mór kórházakba irányítják át.

A szünetelés okát egyelőre nem közölték, a hozzászólásokat korlátozták a Facebook-bejegyzés alatt. A járóbeteg ellátás és az egynapos beavatkozások változatlanul elérhetők az intézményben.

link Forrás

Orvoshiány miatt tavaly év végén a budapesti Szent Imre kórház szülészetén került veszélybe az ügyeleti ellátás, de nyáron hasonló okokból csak hétközben és nappal lehetett szülni Jászberényben is. Szolnokon addigra már egy éve csak hétfőn, szerdán és sürgős esetekben lehetett szülni. Tavaly januártól átmenetileg zárva voltak a szülészeti- és az újszülött ellátási osztályok Szentesen is. Mosonmagyaróváron csak hétköznap lehetett szülni, Mohácsról Pécsre irányították a szülő nőket.

Szurovecz Illés akkor arról írt a 444-re, milyen kilátásai vannak a nőknek, és merre haladjanak a nőjogi szervezetek az Orbán-rendszer Magyarországán. A szülészetek állapota is kulcskérdés kellene, hogy legyen.