Júniustól nem lehet szülni a Mohácsi Kórházban

Egészségügy
2022 június 01., 07:51
comments 8

A Másállapotot a szülészetben mozgalom tette közzé Facebook-oldalán azt a tájékoztatót, melyben a főigazgató arról értesíti a lakosságot, hogy „a Mohácsi Kórház területi ellátási kötelezettségbe tartozó szülészeti eseteket szakmaspecifikus koncentráció keretében 2022. június 1. napjától a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika látja el”, azaz attól fogva nem lehet szülni a kórházban.

A mozgalom azért is szomorúnak tartja a fejleményt, mert „a mohácsi szülészetről sok pozitív visszajelzés is érkezett támogató szemléletük miatt. Szűkíti ez a döntés mindazon nők és családok mozgásterét, akik Mohácson terveztek szülni, akik szerettek volna Mohács környékén intézeten kívül szülni, és a túlterheltség miatt negatívan hathat a pécsi intézményben szülőkre is. A lakóhelyhez közeli, könnyen elérhető, támogató szemléletű ellátás a szülészeti ellátásban is fontos. Mindeközben a pécsi szülészetet felújítják épp” - írják.

(via telex)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.