Júniustól nem lehet szülni a Mohácsi Kórházban

Egészségügy
június 1., 7:51
comments 9

A Másállapotot a szülészetben mozgalom tette közzé Facebook-oldalán azt a tájékoztatót, melyben a főigazgató arról értesíti a lakosságot, hogy „a Mohácsi Kórház területi ellátási kötelezettségbe tartozó szülészeti eseteket szakmaspecifikus koncentráció keretében 2022. június 1. napjától a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika látja el”, azaz attól fogva nem lehet szülni a kórházban.

A mozgalom azért is szomorúnak tartja a fejleményt, mert „a mohácsi szülészetről sok pozitív visszajelzés is érkezett támogató szemléletük miatt. Szűkíti ez a döntés mindazon nők és családok mozgásterét, akik Mohácson terveztek szülni, akik szerettek volna Mohács környékén intézeten kívül szülni, és a túlterheltség miatt negatívan hathat a pécsi intézményben szülőkre is. A lakóhelyhez közeli, könnyen elérhető, támogató szemléletű ellátás a szülészeti ellátásban is fontos. Mindeközben a pécsi szülészetet felújítják épp” - írják.

(via telex)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt