Hétfőre virradóra kipakolták a Louis Vuitton-boltot az Andrássy úton

bűnügy
április 15., 08:54

(Cikkünk frissül!)

Vasárnapról hétfőre virradóra valaki betörte a budapesti Louis Vuitton-butik egyik kirakatát, és kipakolta az Andrássy út és a Hajós utca sarkán, az Operaház szomszédságában található luxusboltot. Egy, a Tiktokra feltöltött videón már a hajnali helyszínelés látható, a boltban álldogáló rendőrökkel, akik közül az egyik kék gumikesztyűt visel.

link Forrás

A nagy erejű ütés hatására a luxusbolt kirakata lényegében egyben zuhant be a helyiségbe.

Megkérdeztem a BRFK-t, így derült ki, hogy a bejelentés hétfőn hajnali 2 óra 50 táján érkezett a betörésről.

Azt még nem tudni, hogy mennyi luxustáskát, ruhát vagy más kiegészítőt tudott magával vinni a betörő, a rendőrök annyit árultak el, hogy „a kárérték megállapítása folyamatban van.”

A Budapesti Rendőr-főkapitányság lopás bűntett gyanúja miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettes ellen.

Louis Vuitton-boltot legutóbb tavaly október elején próbáltak a kirakat betörésének módszerével kifosztani. Az eset a kaliforniai Walnut Creekben történt: egy 15 (tizenöt) bandatagból álló csapat több autóval érkezett a bolt elé, szintén kora hajnalban, majd egy lopott Land Roverrel egyszerűen belehajtottak a kirakatba. Az anyagi kárt ebben az esetben igazából a rongálás jelentette, a rendőrség ugyanis egy percen belül a helyszínen volt.

A Louis Vuitton szó szerint a luxusmárkák luxusmárkája, ez ugyanis a névadója az LVMH (Louis Vuitton Moet Hennessy) konszernnek, ami a világ legnagyobb luxuscége. A névadón kívül olyan divatmárkák tartoznak hozzá, mint a Christian Dior, a Fendi, a Givenchy, a Loewe, a Stella McCartney, az Off-White, és a Marc Jacobs. Olyan parfüm- és kozmetikumbrandek, mint a Christian Dior, a Givenchy, a Guerlain, a Kenzo, a Marc Jacobs, a Lowew vagy a Spehora. Az istállóba olyan ékszer- és óramárkák tartoznak, mint a Tiffany & Co., a Bulgari, az Hublot, a TAG Heuer, vagy a Chaumet. És olyan italmárkák, mint a Dom Pérignon, a Hennessy, a Krug, a Moët & Chandon vagy a Veuve Clicquot.

A Forbes szerint a leggazdagabb ember a bolygón az LVHM-tulajdonos francia Bernard Arnault, akinek a vagyona 10 százalékos növekedés után idén év elejére elérte a 233 milliárd dollárt.