Kendernay János visszalép a XII. kerületben a kutyapártos Kovács Gergely javára

POLITIKA
április 15., 10:02

„Gratulálok a vasárnap este lezárult hegyvidéki ellenzéki előválasztás győztesének és pártjának. Bejelentem, hogy a mai nappal a Magyar Kétfarkú Kutyapárt polgármester-jelöltjének javára visszalépek. Munkámmal és az általam képviselt LMP - Magyarország Zöld Pártja szervezetével Kovács Gergely polgármester-jelölt és a 12 egyéni ellenzéki képviselőjelölt kampányát és munkáját támogatni fogjuk. Mindent megteszünk közös sikerünk érdekében” – írta Facebookon Kendernay János, aki posztját azzal folytatta: „Az eredményes és sikeres hegyvidéki előválasztással egy fontos lépést tettünk annak érdekében, hogy Budapest XII. kerületében 2024-ben sikerüljön nemcsak leváltani a Fidesz helyi, zöld környezetünk mértéktelen pusztítását szolgáló önkormányzását, hanem hogy egy egészségesebb, szolidárisabb, valamint természeti kincseink, kulturális és történelmi örökségünket ápoló és védő, állatbarát és a jóllétünket szolgáló kerületté válhasson a Hegyvidék.”

photo_camera Fotó: Illyés Tibor/MTI/MTVA

Karácsony Gergely főpolgármester április elején a 444-nek adott interjúban Kendernayról azt mondta: „Szerintem Jánosnak el kell döntenie, hogy továbbra is az én munkatársam marad, vagy pedig az ellenzéket megosztó polgármesterjelölt a Hegyvidéken.”

Kendernay bejegyzésében azt írta: Az LMP – Magyarország Zöld Pártjának polgármester-jelöltjeként azért nem vett részt a XII. kerületi előválasztáson, mert nem akarta a nevét adni „egy kétértelmű és bizonytalan kimenetelű előválasztáshoz”. „Hátralépésemmel egyrészt a fókuszáltabb versenyhez kívántam hozzájárulni, másrészt a világos politikai protestnek akartam nyomatékot adni.”

Egyben kéri a DK-t, a Párbeszédet, az MSZP-t és a Jobbikot, „hogy tartsák tiszteletben az előválasztás eredményét, fogadják el, hogy egy rendkívül erős legitimitású és társadalmi támogatottságú választási eredmény született”. Majd azt írta, felszólítja ezeket a pártokat, hogy „a közös győzelmünk érdekében aktívan támogassák az ellenzéki polgármester-jelöltünket, illetve a közös egyéni képviselőjelölteket”.

Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutyapárt jelöltje 3829, Visi Piroska 1276, a momentumos Farkas Csaba pedig 1161 szavazatot kapott az április 14-én lezárult hegyvidéki ellenzéki előválasztáson, így Kovács indulhat polgármester-jelöltként a fideszes Fonti Krisztina ellen a júniusi önkormányzati választáson.