„Ne a mi életünk árán akarják elpaterolni a Pikót”

POLITIKA
április 15., 17:33

Dühösek a VIII. kerületi Diószegi utca lakói, mert senki sem tudja nekik megmondani, hol fognak lakni, ha novemberben az állam elveszi a társasházaikat az önkormányzattól, hogy a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanárképzőjét építse a helyükre. Bár az épületek nagyon rossz állapotban vannak, sok olyan bérlőnél jártunk, aki a saját pénzéből újította fel a lakást, és most attól tart, hogy sokkal rosszabb állapotút kap cserébe. A lakók legnagyobb félelme pedig az, hogy végül csak vidéken tudják elhelyezni őket, miközben a munkájuk, a családjuk a Józsefvároshoz köti őket, a gyerekek is itt járnak iskolába.

photo_camera Fotó: Kristóf Balázs/444

Olyan nincs, hogy itt élünk harmincvalahány éve, és most »ha tetszik, ha nem, takarodjál le mondjuk Miskolcra«. Hát biztos, hogy nem. Inkább bontsa rám. Azért, mert az itt lakók 80 százaléka cigány, most fognak, és csak úgy picsán rúgnak minket? Kíváncsi lennék, hogy a II. kerületben ezt meg tudnák-e csinálni, ahol csak a gazdag magyarok vannak?

- mondja felháborodva egy nő az egyik bérház udvarán. Az itt lakóknak nem is azzal van gondjuk, hogy a házakat le akarják bontani, mert pontosan tudják, azok milyen állapotban vannak: a falak dohosak, a tetők sok helyen beáznak, némelyik épület látványosan süllyed. Van olyan egyszintes ház, ahol még fával fűtenek, néhány lakásban három generáció él együtt.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.