Zelenszkij: Az amerikai támogatás nélkül képtelenség nyerni

háború
április 16., 14:37

„Tizenegy rakétával támadták az erőművet, hetet lelőttünk, a többit nem. Az első hetet leszedtük, de a többit nem. A kijevi régiót árammal ellátó erőmű gyakorlatilag elpusztult. Miért? Mert nem maradt rakétánk, kifogytunk,” mondta az ukrán elnök az amerikai PBS-nek a Trypilska erőműről. Arra a kérdésre, hogy ki tud-e tartani Ukrajna egy tavaszi orosz offenzíva esetén, Volodimir Zelenszkij azt felelte, hogy az amerikai fegyvertámogatások nélkül képtelenség nyerni.

„Jelenleg a tüzérségi lőszerarányunk 1/10. Nem tudjuk tartani a pozíciónkat, napról napra szorítanak vissza minket. Csak annak a területnek a megtartásához, amit jelenleg ellenőrzünk, legalább a 10/10-es arány szükséges.”

link Forrás

Hozzátette: a háború gyökeres megváltoztatásához a fegyverek és a pénz nem elég.

„Ők nem törődnek a katonáikkal, nem képzik őket, az életük nem számít. A humánerőforrásuk korlátlan, miközben tízezernyi drónt vetnek be ellenünk,”

mondta. Ha nincs a katonák fegyvereiben lőszer, képtelenség védekezni az oroszok ellen. Zelenszkij számon kérte a visszatartott amerikai támogatást, szerinte miközben Washingtonban politikai játékot játszanak, senki sem kérdezi meg, hogy hányan haltak meg Ukrajnában.