Kovács Gergely: Nem rúgnék ki senkit csak azért, mert fideszes

POLITIKA
április 17., 04:20

„Nekünk az az oké, aki dolgozik. Ha azt elérjük majd, hogy ne politikai alapon legyen kiválasztva senki, hanem a hozzáértés számítson, az már jó. Például nem rúgnék ki senkit csak azért, mert fideszes” – mondta a Népszavának Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt társelnöke, aki nagyon magabiztosan nyerte a XII. kerületi ellenzéki előválasztást.

photo_camera Fotó: Kiss Bence/444

Nem mindenkinek tetszett az előválasztásról szóló megállapodás a párton belül, Kovács a belső konfliktusok miatt bejelentette, hogy visszalép a jelöltségtől, és a másik társelnökkel, Döme Zsuzsannával együtt lemondott. A tagság azonban másnap este bizalmat szavazott nekik, és a hegyvidéki előválasztásnak is zöld lámpát adott.

Kovács nem lepődött meg a győzelmén. „De egyébként nem lesz olyan nehéz 2024-ben itt, a XII. kerületben legyőzni a Fideszt. Sok munkát tettünk már bele, bárhol meg lehet ezt ismételni, meló kérdése” – mondta, hozzátéve, hogy az elmúlt hét évben komoly hálózatot és remek kapcsolatokat építettek ki, több ezer emberrel kerültek kapcsolatba. Szerinte az ellenzéki szavazók egy részét megnyerték már, a feladatuk, hogy még részletesebben kidolgozzák a programjukat és azt eljuttassák mindenkihez. A propaganda sem tudja lejáratni, azt mondta, ismeri őt mindenki, mások a viszonyok a kerületben. „Lehozzák persze a kötelező propagandát, de nincs migránsozás vagy buzizás. Sőt, egyszer már voltam a Hegyvidék újságban és a Hegyvidék tévében is”.

Arra a kérdésre, hogy fel kell-e hagyni a viccpárti attitűddel, azt válaszolta, hogy az értelmes dolgok meg a vicceskedés nem feltétlenül zárják ki egymást. „A komoly, sok oldalas anyagainkat például együtt osztogatták passzivistáink az ingyen sör matricákkal. Az első testületi ülésen még vicceskedtem, de aztán nem”.