El akarta ütni a rendőröket a csumarészegen vezető csecsen miniszter, majd 11 kocsival megjöttek az emberei, hogy erővel kiszabadítsák

külföld
április 18., 09:21

Rendkívüli helyzet az orosz Észak-Kaukázusban: nem állt meg az őt igazoltatni próbáló rendőröknek, inkább megfordult, és megpróbálta elütni őket a rendkívüli helyzetekért felelős csecsen belügyminiszter. Alihan Csakajevet ezután kiráncigálták az autójából, és őrizetbe vették.

Az előzményekről nem, de erről a részről már videó is van:

link Forrás

Nem sokkal később a minisztert a rendőrök szabadon engedték, de nem feltétlenül saját megfontolásból: a Gulagu.net című orosz ellenzéki csatorna információi szerint 11 csecsen rendőr- és egyéb biztonsági autó érkezett a helyszínre, akik verekedni kezdtek a rendőrökkel, és a megölésükkel fenyegették őket, ha nem adják ki nekik a részeg miniszterüket. A csecsenek végül a miniszter kocsiját is magukkal vitték.

Az incidensre a csecsen-dagesztáni belső orosz határ dagesztáni oldalán került sor, vagyis a konfliktusnak van etnikai vonatkozása is a két észak-kaukázusi orosz köztársaság között. A csecsenföldi háborúk után a Kremlnek folyamatos hűséget esküdő csecsen rezsimet Moszkva előszeretettel használja a legsúlyosabb fenyegetésekre. Csecsenföldön egyébként ugyan nem tiltották be az alkoholt, de kampányt folytatnak az azt árusító üzletek ellen, Kadirov pedig korábban azt mondta, hogy az ittas vezetés rosszabb, mint a terrorizmus.

(Meduza)