Magyar Péter Lánczinak: Te bohóc, most már börtönnel fenyegetsz?

POLITIKA
április 19., 07:52

Lánczi Tamás, a semmiféle szankcionálási joggal nem rendelkező Szuveterintásvédelmi Hivatal elnöke Facebook-posztban fenyegette meg börtönnel Magyar Pétert, miután a bejegyzése elején azt sérelmezte, hogy Magyar állítólag letegezte őt csütörtökön. Magyar erre tegeződős kommentben nevezte bohócnak.

Lánczi a következő, egymással össze nem függő állításokat írta ki a Facebookra.

„Magyar Péter a mai napon tegeződve megszólított, holott én nem ismerem személyesen, soha nem találkoztam vele. Szeretném ugyanakkor felhívni a figyelmét, hogy a magyar törvények mindenkire vonatkoznak, azok pedig világosan kimondják, hogy amennyiben egy jelölt vagy jelölő szervezet tiltott külföldi támogatást használ fel, az három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.”Magyar Péter, aki bármilyen közösségimédiás posztra perceken belül reagál, ezúttal sem aprózta el a választ

„Te Bohóc, most már börtönnel fenyegetsz? A Magyar (Pravda) Nemzetben megjelent újabb hazugság alapján? Ki vagy te, azonkívül, hogy havi ötmillió forintot kapsz a magyar adófizetőktől, amiből ilyen posztokra telik? Kit akarsz te pontosan bebörtönözni? A magyar népet? Édesapád büszke rád?”

A kőkemény visszaszólás talán annak is köszönhető, hogy Lánczi még a saját táborán belül is népszerűtlen figura. Hogy miért, arról Rényi Pál Dániel írt remek cikket. Bár azt élő ember nem mondja a másiknak, hogy „Te bohóc!”, a bohócozás a NER-korszak politikai szótárának egyik alapvető fordulata.

Lánczi a bejegyzésében egyébként arra célzott, hogy az ellenzék, a civil szféra és a független sajtó piszkálására létrehozott hivatala csütörtökön egy Magyar Nemzetben megjelent cikk alapján vizsgálatot indított Magyar pártja ellen. Ez lehet a Hivatal történetének első vizsgálata. A propagandatermék cikkében azt állították, hogy Magyarék kapcsoltban állnak az előző választáson az ellenzéki kampányban résztvevő Datadat nevű céggel.

Szigetvári Viktor, a Datadat ügyvezetője reagált is a cikkre, azt írta:

„Szemben a Magyar Nemzet ma megjelent hazug állításával, sem a Datadat Professional Kft., sem a korábbi Datadat GmbH jogutódja nem áll üzleti kapcsolatban sem Magyar Péterrel, sem pedig más, hozzá kapcsolható párttal vagy egyesülettel. Minden más ezzel ellentétes állítás hazugság. Társaságainkat a propagandasajtó nem kereste ezen téves információ közlése előtt”.