Orosz légitámadásban meghalt és megsebesült több civil Északkelet-Ukrajnában

háború
április 20., 17:22

Két ember meghalt, két másik pedig megsebesült egy orosz légitámadásban, ami az orosz határtól kb. 5 kilométerre fekvő, északkelet-ukrajnai Vovcsanszk várost érte.

A Harkiv megyei ügyészség szerint közvetlen csapás ért egy 9 szintes lakóházat. Egy nő és egy férfi megsebesült, mindketten 61 évesek. Más városrészekben meghalt egy 50, illetve egy 84 éves férfi.

photo_camera Illusztráció: Vjacseszlav Madijevszkij/NurPhoto via AFP

Oroszország legalább hét rakétával támadta Ukrajnát az éjszaka, ezek közül kettőt az ukrán légvédelem lelőtt – közölte az ukrán légierő.

Az észak-ukrajnai Szumi megyében fekvő Sosztka városban robbanások hallatszottak már azelőtt, hogy légiriadót rendeltek el – jelentette a TASZSZ orosz hírügynökség helyi médiajelentésekre hivatkozva.

Délután Poltava, Szumi és Csernyihiv észak-ukrajnai megyékben volt légiriadó. Helyi médiajelentések szerint a dél-ukrajnai Odessza Csornomorszk nevű negyedében szintén robbanások hallatszottak. Hivatalos források szerint Odessza megyében szintén légiriadót rendeltek el. Nyugat-Ukrajnában közúti ellenőrzés közben megöltek egy rendőrt, a társát pedig megsebesítették. Az ügyészség tudatta, hogy két katonát köröznek a bűncselekménnyel összefüggésben, ami kora reggel történt a Kijevtől nyugatra fekvő Vinnicja megyében. A hadsereg szerint a katonák egy évvel ezelőtt egy gépesítettlövész dandárban szolgáltak, azóta más egységhez vezényelték át őket. (MTI)