Egyetlen egy hely van az országban, ahol már egy évtizede laposra verték az inflációt és a padlón is tartják azóta

futball
április 21., 13:23

Repül az idő, ma van 10 éve, hogy a miniszterelnök hétvégi házának szomszédságának átadtak egy stadiont, ahová kétszer beférne Felcsút teljes lakossága. Az építkezésnek nem mindenki örült, Orbán Viktor szerint például a felesége utálja a stadiont, rontja a kilátást a konyhaablakból.

A felcsútiak honlapja a 10. születésnapját ünneplő stadionról egyebek között azt írja: „A Teremtőt dicsőíti a Pancho Aréna tartószerkezébe belefoglalt 24 ezer köbméternyi beton, a tetőszerkezetet adó kétezer köbméternyi lucfenyő és a 13 ezer négyzetméternyi kőpala is.”

De lenne itt valami más is, ami példát mutathat az egész országnak, Európának és a világnak. 2014-ben így alakultak a jegyárak Felcsúton: „A meccsekre csupán 1000 forint a jegyár, de az Akadémia szellemiségéhez illeszkedően természetesen a diákok, a nyugdíjasok és a mozgáskorlátozottak fél áron, 500 forintért, a helyi lakosok 800 forintért juthatnak hozzá. A 14 éven aluli gyermekeknek pedig ingyenes.”

És mi a helyzet most covid, energiaválság, háború és Európa-rekord inflációt hozó 2023 után?

Meccsnapon egy felnőtt belépő ugyanúgy ezer forint, mint 10 éve, a diákoknak, nyugdíjasoknak, mozgáskorlátozottnak is csak 500. Viszont, elővételben csak 800 a felnőttjegy, a felcsútiak már ingyen járhatnak meccsre, a Vál-völgyi lakosokra szállt a 800 forintos kedvezményes jegy.

link Forrás

Az infláció fűbe harapott Felcsúton.