110 ezer embert evakuáltak áradások miatt Kína egyik tartományában

külföld
április 22., 12:47

A kínai hatóságoknak 110 ezer embert kellett evakuálniuk Kína legsűrűbben lakott tartományában, Kuangtungban, miután a heves esőzések miatt hatalmas áradások vannak a területen.

photo_camera Fotó: STR/AFP

A kínai állami média szerint legalább négy ember meghalt, további tíz embert pedig eltűntként tartanak számon. Az embereket gumicsónakokkal mentik az otthonaikból, több mint 25 ezer lakost helyeztek el óvóhelyen.

photo_camera Fotó: STR/AFP

Kuangtung nagy része az alacsonyan fekvő Gyöngy-folyó delta környezetében terül el, amely a tengerszint emelkedése és a viharos hullámok miatt ki van téve az áradásoknak. A tartomány fővárosa, Kanton, valamint a kisebb városok, Shaoguan és Heyuan voltak a leginkább érintettek az áradásban.

link Forrás

Az iskolákat három városban bezárták, a repülőjáratokat pedig törölték a továbbra is tartó heves esőzések miatt. Az áradásokban rengeteg épület rongálódott meg vagy semmisült meg teljesen, a hatóságok közel 140,6 millió jüanra (19,8 millió dollárra) becsülik a közvetlen gazdasági veszteséget.

A tartományban a hétvége folyamán mintegy 1,6 millió ember maradt áram nélkül, de vasárnap délutánra az elektromos ellátás 80 százalékát sikerült helyreállítani. (BBC)