1200 fős különítmény keresi a Hamburghoz közeli erdőben eltűnt, autizmussal élő kisfiút

külföld
április 28., 18:40

Egy hete nem találnak egy autizmussal élő, 6 éves kisfiút Észak-Németországban, Hamburgtól nem messze, Bremervörde mellett.

Az Arian névre hallgató kisfiút hétfő este látták utoljára. A térfigyelő kamerák rögzítették, ahogy a kisfiú egyedül elhagyja az Elm településen álló családi házat, és a szomszédos erdő irányába futásnak ered.

Azóta egyre duzzadó, már 1200 fős különítmény kutatja Arian hollétét: rendőrök, katonák, tűzoltók, polgárőrök, önkéntesek egyaránt. A keresést nehezíti, hogy a kisfiú nagyon nehezen fejezi ki magát, és szinte egyáltalán nem reagál, ha hozzászólnak.

Tűzoltók gyülekeznek Gräpel városa mellett, hogy segítsék Arian keresését
photo_camera Tűzoltók gyülekeznek Gräpel városa mellett, hogy segítsék Arian keresését Fotó: MORITZ FRANKENBERG/dpa Picture-Alliance via AFP

A hatóságok drónokkal, keresőkutyákkal, sőt a közeli Oste folyón kishajókkal és búvárokkal is segítik a keresést, a mentőalakulatok árkokat és csatornavezetékeket is átkutattak már.

A nyomozók szerint semmi jele idegenkezűségnek. A keresést azóta kiterjesztették Elm település határain túlra is. Észak irányból időközben egy másfél kilométer széles emberi lánc indult meg a település irányába, bízva abban, hogy nyomára bukkannak a kisfiúnak.

A rendőrség közölte, hogy találtak már olyan ujjlenyomatokat, amik feltételezhetően Ariantól származnak. (DW)