Csütörtökön jön egy kis zivatar, de marad a májusi nyár

időjárás
május 01., 07:10

Május elsején napos, nyári idő, csütörtökön jön egy kis lehűlés záporokkal és zivatarokkal, de nagy hőmérsékletesésre ezúttal nem kell számítani.

Az Időképe előrejelzései szerint szerdán, azaz május elsején a napsütést időnként már felhők zavarják meg, de csak a délután második felében, valamint este fordulhatnak elő délnyugaton záporok, egy-egy zivatar. Sokfelé lesz élénk, erős a délkeleti szél. Délutánra 22 és 27 fok közé melegszik a levegő.

Csütörtökön a több-kevesebb napsütés mellett a középső tájakon és a Dunántúlon alakulhat ki több helyen eső, zápor, délután zivatarok is. Egy-egy hevesebb zivatar sem kizárt. Keleten, északkeleten csak néhol fordulhat elő csapadék. A déli-délkeleti szél élénk, időnként erős lesz, zivatarokat azonban viharos széllökések is kísérhetnek. Kora reggel 8-15, napközben 20-27 fokot mutatnak majd a hőmérők.

Pénteken északkeleten száraz, fátyolfelhős-napos idő várható, máshol többfelé előfordulhat eső, zápor, zivatar. Nyugaton az északi, máshol a keleti-délkeleti szél lehet időnként élénk. Délutánra 15 és 27 fok közé melegszik a levegő, nyugaton és délen lesz a leghűvösebb, északkeleten a legmelegebb.

Hétvégén a változóan felhős-napos időben helyenként még kialakulhatnak záporok, zivatarok. A légmozgás időnként feltámadhat, zivatarok környezetében erős, viharos lehet. Délutánonként 21-27 fok várható.

Kiemelt videóink