Dobrev: Ha Orbán kisebbségbe szorul, előrehozott választások jöhetnek

POLITIKA
május 02., 12:33

Rövid Facebook-videóban jelentette be Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció listavezetője, hogy aktivistáik és politikusaik összegyűjtötték a DK-MSZP-Párbeszéd EP-lista indulásához minimum szükséges 20 ezer ajánlást, és annál még többet is.

link Forrás

Dobrev, oldalán az MSZP-s Tüttő Katával és a párbeszédes Barabás Richárddal, azt mondta: összesen 60 ezer ajánlást adtak le a Nemzeti Választási Irodának.

A DK listavezetője a videóban sorok között többször üzent Magyar Péternek: többször is a legerősebb ellenzéki listáról beszélt, amit közvélemény-kutatások már kétségbe vonnak, és elismételte, hogy a szocdem-zöld koalíció soha nem működne együtt a Fidesszel, még Orbán nélkül sem.

Dobrev azt is mondta, hogy ha sikerül kisebbségbe szorítani Orbánt az elkövetkező EP-választáson, akkor előrehozott választások következhetnek. Hogy ezt miként kívánná kikényszeríteni, azt nem részletezte.

Tüttő „zöld-szociáldemokrata ajánlatról” és az összefogás fontosságáról beszélt, Barabás pedig megköszönte több ezer aktivistájuk munkáját.