Gazdasszonya is lesz Novák Katalinnak a három titkárnőjén felül

belföld
május 02., 08:38

Hadházy Ákos független képviselő Facebook-posztjában azt írja, „a parlament belsős számítógépes hálózatának egy eldugott szegletében” találta meg, hogy a kegyelmi botrány után lemondott volt köztársasági elnöknek, vagyis Novák Katalinnak négy beosztottja is van.

„Novák Katalinnak GAZDASSZONYT is fizet az Országgyűlés hivatala a háromfős titkárságon kívül. Persze a Novák família nyílván nem költözik le falura, csak így hívják finoman a HÁZVEZETŐNŐT (vagy régiesen cselédet), amit élete végéig igényelhet az Önök pénzéből” – írja Hadházy, hozzátéve, hogy „azt eddig is tudtuk, hogy a három titkárnőt megigényelte, de a házvezetőnőről eddig cselesen hallgattak”.

photo_camera Novák Katalin ablakot pucol 2020. december 23-án Fotó: Novák Katalin/Facebook

Hadházy szerint az exelnökök juttatásairól szóló törvény erről szóló paragrafusa kétértelmű, értelmezhető úgy is, hogy akkor is kaphat „gazdasszonyt”, ha nem igényel állami rezidenciát, és a saját házában lakik. „Az intranetes honlap szerint tehát így értelmezték a dolgot.”

A független képviselő azt is írta, hogy megnézték „a sok-sok milliárdért teljesen feleslegesen felépített, rongyrázó Szabad György irodaházban a titkárságot is”, és „a három titkárnőnek három különálló szobája van, pazar, országházra és Dunára néző kilátással”.

„A GAZDASSZONYNAK szerencsére nincs ott irodája, neki a Novák konyhájában van a munkahelye” – zárta posztját Hadházy.

Remélhetőleg Novák Katalin átadja gazdasszonyának az összes, eddig lesütött süteményének receptjét is, hogy idén karácsonykor már segítséggel gyárthassa le a saját készítésű szaloncukrokat.