Borbély Lénárd megmutatta a Fidesznek, hogyan működik a Fidesz

POLITIKA
május 03., 12:19

A visszanyalt a fagyi tipikus esete történt Csepelen, Borbély Lénárd exfideszes polgármester ugyanis kitiltotta Orbán Viktort az önkormányzati lapból, a Csepeli Hírmondóból.

A Németh Szilárd vezette csepeli Fidesz MTI által szemlézett közleménye szerint „brutális támadás érte a sajtószabadságot”, „meggyalázták alapvető szabadságjogainkat, a vélemény-nyilvánítás, a tájékozódás és a választói jogát” azzal, hogy a lapban nem jelenhetett meg a miniszterelnök ajánlása, amiben aláírásával és egy közös fényképpel ajánlotta Dudás Zoltánt, a Fidesz-KDNP polgármester-jelöltjét és programját a csepeli választók figyelmébe.

„Ezt a brüsszeli tempóban kimódolt cenzúrát még a kádári komcsi mutyivilág szocivá átvedlett elvtársai sem merték megcsinálni” – írták.

photo_camera Borbély Lénárd Fotó: Németh Dániel/444

Orbán ajánlását amúgy nem közölhette volna a Csepeli Hírmondó, ugyanis nem regisztráltak be az Állami Számvevőszéknél, hogy lesz a lapban politikai hirdetés.Az egykori baloldali bázisnak számító kerületet 2014 óta vezeti Borbély, aki korábban szövetségese volt Némethnek, ám azután olyan súlyosan összekülönböztek, hogy Németh 2022 végén még a kerületi Fidesz-szervezetet is feloszlatta, majd újraalakíttatta, csak hogy Borbélyt kitehesse a pártból.

A polgármester már bejelentette, hogy a júniusi önkormányzati választáson indulni fog, a Fidesz Dudás Zoltánt indítja ellene. „Gyűlöletkampányra számítok, mert tudom, kivel állok szemben” – mondta Borbély, ahogy azt is, hogy Németh a „Keresztapából ismert számos módszert bevetett”.

Kiemelt videóink