Bulvárlapokat megszégyenítő profizmussal kampányolnak a Fidesz álcivil szervezetének I. kerületi lapjában

POLITIKA
május 03., 19:17

„Hatalmas a várakozás a Böröcz családban! Bármikor megszülethet a legkisebb, akinek érkezésére már minden készen áll. A babaszobát maga Böröcz László festette ki, akinek szerető támogatásárt felesége, Margit nagyon hálás” – így indul az I. kerületi fideszes polgármesterjelölt családjáról szóló riport az Egyker című, első és nagyon felületes pillantásra függetlennek látszó lapban.

Már ha az ember nem nézi a borítót, csak azt, hogy ez egy ingyenes lap, aminek kiadója a Budai Polgári Kör Egyesület, akik a Szabad Európának a bevételeikre vonatkozó kérdéseikre még egy évvel ezelőtt azt válaszolták, nagyobb részt támogatóik, segítőik adományaiból működnek. Azt is elárulták akkor, hogy ezen felül még civil szervezetek számára meghirdetett állami és önkormányzati pályázaton nyert támogatásokból finanszírozzák a működést, illetve hogy az Egyker című lap megjelenésével hosszú távon terveznek.

Vagyis az Egyker hivatalosan nem pártkiadvány, nem önkormányzati lap, a trükk az, hogy egy „civil” szervezet adja ki, amelyik a Norvég Alap kivonulása után a Városi Civil Alapból kap magyar adófizetői forintot.

Részben ezekből a forintokból készült ez a címlappal és hátoldallal együtt 24 oldalas, nagyon színes kiadvány, aminek címoldalán látható a fideszes Böröcz László és családja. A polgármesterjelölt, két fia és terhes felesége a készülő babaszobában mosolyog, körülöttük olyan hívogató cikkajánlókkal, miszerint:

  • „Csárdi Antal: V. Naszályi hosszú idő óta a legrosszabb városvezető”
  • „Misztikus dátumok bűvöletében él Molnár Gábor”
  • „Elkészült a babaszoba! Földöntúli boldogság, a napokban megszületik Böröcz László harmadik gyermeke!”

Egyértelműen utóbbi a lap fő attrakciója, a szerencsés első kerületiek végre beleshetnek Böröcz születendő gyerekének babaszobájába, „amit a polgármesterjelölt a két kezével festett ki”, miután felesége, Margit hajlandó volt rábízni ezt a feladatot.

„Szerencsés vagyok, amiért a családjáért mindenre kész, hivatásáért elkötelezett férfi van az oldalamon, aki mellett biztonságban érzem magam. A harmadik fiunkat várom tőle, és a mostani, nem könnyű hónapokban is azt érzem, hogy a legjobb példával fog elől járni.” Hogy Böröcz hol fog dolgozni, ha nyer a júniusi önkormányzati választásokon, az rejtély, mert a polgármesterjelölt dolgozószobáját a születendő gyerek kapja meg.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.