Senki sem kampányol úgy Szentkirályi Alexandrának, mint Orbán Viktor

Rám hirdetett Facebookon a Fidesz, illetve Orbán Viktor, ami mindig nagy öröm.

Most is az, hiszen megtudhattam, ki a Fidesz főpolgármester-jelöltje, kire kell szavazni. Mutatom:

photo_camera Fotó: Orbán Viktor/Facebook

Kicsit közelebbről is nézzük meg a bájos, bár kissé kaotikus jelenetet, melynek középpontjában meglepő módon nem Szentkirályi Alexandra, de még csak nem is az ő plakátja áll.

Lássuk inkább a kép jobb sarkában (hol máshol?) lévő érintetteket, csak hogy biztosak legyünk benne, kinek is kampányol a képen a miniszterelnök.

Semmi gond, a miniszterelnök úr és a polgármester úr biztos jól eldiskuráltak, a főpolgármester-jelölt asszony sajnos a második sorba szorult. Hajrá, Szentkirályi Alexandra!

Mondjuk ez még mindig kevésbé feszengős megoldás, mint amikor Lázár János kokettált vele egy padon ülve.

Innen nézve talán nem csoda, hogy Szentkirályi kifakadt a „műmacsós”, „férfiöltöző, izzadságszagú megjegyzések” miatt - igaz, ő Karácsony Gergelyt kárhoztatta. A Blikknek úgy fogalmazott:

„Egy kicsit inkább az zavar, hogy a mostani főpolgármester rólam is elképesztően dehonesztáló módon nyilatkozik és állandóan olyan lealacsonyító kifejezéseket használ, meg olyan megjegyzéseket tesz, ami azt mutatja, mintha egy nő nem tudna végig csinálni egy kampányt, a nő az nem egy önálló szereplő, hanem a sakktáblán egy bábu. Ezzel nem engem sért meg személyesen, hanem ötmillió nőt. És főleg azért zavar, mert én arra nevelem az én 11 éves kislányomat, hogyha vannak céljai, vannak álmai és mögé teszi a munkát, van lelkesedése és szíve egy ügy mögött, akkor semmi sem lehetetlen és elérheti ezeket a célokat. És egy kicsit azt érzem ilyenkor ezeknél a műmacsós, ilyen férfiöltöző, izzadságszagú megjegyzéseknél, hogy egy kicsit beletipor a mostani főpolgármester ezeknek a lányoknak az álmába. Én ezt nem szeretném. Én azt szeretném, hogy talán én is adjak nekik egy kis erőt ahhoz, hogy igenis érdemes küzdeni az álmokért és érdemes belerakni a munkát mert lesz eredménye. ”

Abban, hogy Szentkirályi erőt tudjon adni a küzdelemhez, minden bizonnyal nagy segítségére van a miniszterelnök úr kampánytevékenysége is. Ismétlésképp: