Orvoshiány miatt bezárhat a szekszárdi szülészet

belföld
május 04., 09:44

Bezárhat a szekszárdi szülészet, annyira kevés az orvos, írja az Atv.hu. „A helyiek már tudják, de nem akarják elhinni, hogy 2024-ben egy családbarát kormány alatt egy vármegyei jogú városban előfordulhat az, hogy nem lesz hol szülniük a kismamáknak” – fogalmaznak.

Az ATV úgy tudja, hogy már most is csak két állandó nyugdíjas orvos látja el az osztály betegeit, egyikük ráadásul már jóval túllépte a nyugdíjkorhatárt. Emellett más megyékből járnak át ügyelni az orvosok túlórában, az ügyeleteket például csak velük tudják megoldani.

A szekszárdi szülészet bezárásáról Magyar Péter is beszélt egyik vidéki fórumán. A szekszárdi ellenzéki polgármesterjelölt, Bomba Gábor azt nyilatkozta, hogy már meg sem lepődött, amikor megtudta, mi a helyzet a kórházban. Ő is úgy tudja, hogy „nagyon kevesen vannak” az osztályon, „ezért az egészségügyi bizottságon keresztül azonnal a megbízott főigazgatóhoz fordultunk, hogy miben tudunk segíteni”, de választ nem kaptak.

Az intézmény az ATV megkeresésére sem reagált. A térség fideszes parlamenti képviselője pedig „nem ért rá stábunknak nyilatkozni”.

Május elején egyébként az ország több pontján álltak le hosszabb-rövidebb időre egészségügyi ellátások, így például a kecskeméti repülőkórházban, Esztergomban, Csornán és a tiszaújvárosi rendelőintézetben is. Ezekről itt írtunk.