Magyar Péter vonattal megy Debrecenbe, testőrök védik a kocsit, ahol utazik

POLITIKA
május 05., 09:53

A Nyugatiból indult el 9:20-kor IC-vel Magyar Péter és stábja a debreceni nagygyűlésre. Velük van a Tisza párt több európai parlamenti listás jelöltje, köztük Tarr Zoltán református lelkész, volt zsinati tanácsos, akinek távoznia kellett az NGM háttérintézményétől, miután felszólalt Magyar egyik fővárosi nagygyűlésén. Magyarék egy egész vasúti kocsit elfoglaltak, sőt, azt lényegében le is zárták.

photo_camera Fotó: Bankó Gábor/444

A kocsi elején és végén Magyar testőrei állnak, és szigorúan ellenőrzik, hogy ki léphet be oda. Ez azért jelent problémát, mert a kocsi a szerelvény közepén van, így például vonat elején lévő büfékocsihoz csak azon keresztül lehet eljutni, de olyanok is lehetnek, akik rossz kocsiba szállva ezen keresztül juthatnak el a helyükre.

Munkatársainkat a helyükre tartva állította meg két, magát önkéntes kalauzként szolgálatba helyező testőr a Magyar-féle kocsi elején. Amikor mondtuk, hogy a helyünkre megyünk, előbb kikérdeztek, hogy hová szól a jegyünk - egyikünk fel is mutatta -, hogy hol szálltunk fel, majd különválasztottak minket, és egyszerre csak egyikünk mehetett át a kocsin.

photo_camera Fotó: Bankó Gábor/444

A vonat több kocsijában elég sok Magyar Péter-dresszkódos, Tisza-párti kitűzőt, kokárdát viselő utast. Volt olyan Magyar-fan, aki miután megtudta, hogy Magyar a vonaton van, oda akart menni hozza, de visszafordították a testőrök, mondván, „Péter beszédet tanul”.

Magyar Péter rendezvénye délután 2-kor kezdődik, a Fidesz nadrágszíjas plakátokkal várja.

Kiemelt videóink