Felmondott a Magyarságkutató Intézetnél Borvendég Zsuzsanna, hogy a Mi Hazánknak kampányolhasson

POLITIKA
május 06., 13:04

A Mi Hazánk EP-listáját vezető történész, Borvendég Zsuzsanna eddig a Magyarságkutató Intézet tudományos munkatársaként dolgozott, és a Válasz Online értesülése szerint Csák János miniszter közbeavatkozásának köszönhette, hogy nem rúgták ki a Kásler Miklós által vezetett intézményből ugyanúgy, ahogy a Kossuth téri tüntetésen felszólaló Tarr Zoltán református lelkészt küldték el az állami állásából.

A hír megjelenése után, hétfő délután Borvendég bejelentette, hogy önként hagyja ott a Magyarságkutatót, hogy a kampányra koncentrálhasson.

photo_camera Borvendég Zsuzsanna Fotó: Máthé Zoltán/MTI/MTVA

Történészként néhány hónappal ezelőtt kaptam a felkérést a Mi Hazánktól, hogy legyek a párt európai parlamenti képviselőjelöltje, amelyet örömmel vállaltam el.

Mivel a jelölésem az előző munkanapon vált hivatalossá, a mai nappal minden eddigi civil megbízatásomról lemondok, beleértve a Magyarságkutató Intézetnél végzett munkámat is, és országjárásba kezdek.

A választásig hátralévő időben azért fogok küzdeni, hogy a globális hálózatokkal szembeszálló Mi Hazánk minél erősebb képviseletet nyerjen a választáson, és a következő években a választók bizalmából azon szeretnék dolgozni, hogy véget vessünk Magyarország kifosztásának.”