Kilépett a Momentumból a párt korábbi elnökségi tagja

POLITIKA
május 08., 06:04

„Ma lezárult az ajánlásgyűjtés-leadás időszaka. Gratulálok a Momentumnak a (szokásos) heroikus küzdelemhez, hogy szinte mindenütt sikerült elérni a szükséges számokat! Meg akartam várni ezt a pillanatot a nyilvános bejelentésével, hogy kiléptem a Momentumból” – írta Facebookon Ilyés Márton, a Momentum korábbi elnökségi tagja.

photo_camera Mihálik Edvin, Ilyés Márton, Cseh Katalin Fotó: Németh Dániel/444

Posztjában azt írta, „a Momentumot divat leszólni, és nem csak az ellenfelek részéről, én viszont most is hiszek abban, hogy ez a párt egy nagyon nemes vállalkozás arra, hogy jobb hely legyen Magyarország”. Ehhez hozzátette, tiszteli azokat, „akik folytatják a küzdelmet”, de neki „egyre nehezebbé vált azonosulni a Momentum jelenlegi irányvonalával”.

„Nem értem például a párt politikai ajánlatát a budapesti választásokon, és ezért képviselni sem tudom még szűkebb környezetemben sem. Még sincs semmi neheztelés bennem, hiszen nem láthatom, milyen kényszerek határoznak meg egyes döntéseket (és korábban magam is láttam, sokszor milyen kicsi a valódi mozgástér). Sajnos a kényszerpályákról való letérésre nem látok valódi esélyt. Hitehagyott vagyok, de nem akarok a Momentum irányvonalával szembemenő véleményt képviselni Momentum tagként.”

Ahogy a 24.hu is írja, Ilyés Márton 45 éves közgazdász, korábban a Hírközlési Hatóságnál és a Főpolgármesteri Hivatalnál is dolgozott, a Rajk Szakkollégium volt igazgatója, majd a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány kuratóriumi elnöke. Ilyés a 2018-as országgyűlési választások előtt a Momentum egyik elnökségi tanácsadója volt, 2021-től az elnökség tagja.

Kiemelt videóink