Felesége fojtogatása miatt előzetesbe került a férfi, akinek az anyósáé volt az egész világot megosztó arany-fehér vagy kék-fekete ruha

INTERNET
május 13., 11:30

Bűnösnek vallotta magát felesége fojtogatásában az a 38 éves skót Keir Jonhston, aki 2015-ben rövid ideig Világhírű Internetes Személyiség volt. Egészen csodálatos okokból volt az: az ő anyósa viselte az esküvőjükön azt az arany és fehér színű ruhát, amiről az egyik vendég kiposztolt egy fotót. A képet egyesek titokzatos okból fekete-kéknek látták, ami egy ideig szinte az összes internetező embert lefoglalta a világon.


Keir Jonhston - és felesége - ekkoriban pusztán azért lettek hírességek, mert a nő anyja viselte a Ruhát, így ők közelről láthatták, hogy az igazából milyen színű. A házaspárt Amerika egyik legnépszerűbb talk show sztárja, Ellen DeGeneres is meghívta a showjába, amiért 10 ezer dollárt és egy grenadai nyaralást kaptak. Mindezt azért, mert a saját szemükkel láttak egy ruhát, amiről a világ internetezőinek jelentős része nem tudta eldönteni, hogy milyen színű.

A színfalak mögött Johnstonék kapcsolata eldurvult, a férfi a most folyó per szerint egy ideje már kegyetlenül bánt a feleségével. A mostani ügy előzménye az volt, hogy a férfi megtiltott a nőnek, hogy elmenjen egy állásinterjúra a szárazföldre, ám ő mégis megtette. A férje, miután kiabálva felelősségre vonta, közölte, hogy elköltözik. A nő erre kiment a ház elé, hogy megakadályozza azt, mire a férfi utána ment, a földre lökte, a két karjára térdelve a talajhoz szögezte, majd két kézzel fojtogatni kezdte.

A férfit, aki beismerte a történteket, előzetesbe helyezték, az ítélet 3 hét múlva várható.

Keir Jonhston rémes tetteit nem magyarázza, mégis érthetőbbé teszi, hogy a házaspár egy 124 lakosú szigeten él a skót partok közelében. Az abúzust megkönnyítette, hogy Colonsay szigetén nincs állandó rendőr, olyan ritka errefelé bármiféle bűncselekmény, főleg az erőszakos. A szigeten, aminek a 124 lakosa ellenére saját mikrosörfőzdéje van, egy 1623-ban megesett felségárulást követően 2004-ben követtek el legközelebb bűncselekményt. Egy 1993-as újságcikkben megszólaltatták a szigeten akkor még állandó szolgálatot teljesítő önkéntes rendőrt, aki akkor 19 éve töltötte be a posztot bármiféle esemény nélkül. 2006-ban történt meg a sziget történetének első betörése, 2014-ben megrongáltak egy autót, házastársi erőszak még nem volt eddig.

(via Independent)

Kiemelt videóink