Tömegsírszerű, nyugtalanító AI-grafikával gyalázza Juhász Pétert a titokzatos fb-hirdető

POLITIKA
május 13., 10:25

Az AI jelenlegi fejlettségi állapotát, a magyar közállapotokat és a mesterséges intelligencia által gyártott, akár hibás képek hatásmechanizmusát egyszerre illusztrálja az a grafika, amivel Juhász Péter V. kerületi ellenzéki polgármesterjelöltet támadják a Facebookon.

A fizetett hirdetésként terjesztett bejegyzés a Mindenekel5 nevű fb-oldalon jelent meg eredetileg. Ezen túlnyomórészt Juhászt gyalázó, drogosozó posztok szerepelnek.

Ennek a pénzért terjesztett posztnak a szövege szokásos és érdektelen:

„Az Átlátszó is foglalkozott Juhász Péter gyanús cégügyeivel, a bukott politikushoz összesen 11 vállalkozás köthető, és ezek több mint a felénél végrehajtást rendelt el korábban az adóhatóság!☝️Jelenleg is tartozik a XIII. kerületnek! 😨Juhász csak tartozást, rombolást és káoszt hozna, a kerületbe! ❌Ezt nem engedhetjük!”

Az illusztráció annál érdekesebb. Az üzenete első pillantásra világos: Juhász kerületében a csinos felszín alatt szörnyű dolgok rejlenek. Eltekintve attól, hogy a kép olyan, mintha Juhász a kerület ura, nem pedig ellenzéki jelöltje lenne, a grafika kifejezetten hatásos. De mitől is?

Ha közelebbről is megnézzük a grafika fekete-fehér részét, kiviláglik az erős zsigeri hatás titka. Ez a nehezen kivehető rész olyan, mintha egy tömegsírt vagy egy undorító szeméttelepet látnánk.

A kép előterében heverő alakzatok hullaszerűek, de közelebbről nézve tényleg csak -szerűek, az arcuk például bizarrul elmosódott:

Hátrébb pedig olyan a kép, mintha valami pályaudvar várótermében lenne a szeméttelep, ahol alvó utasok vagy hajléktalanok is szunyókálnak. Akik közelről irtóztató, nyugtalanító AI-teremtménynek, nem embernek bizonyulnak:

A Mindenekel5-ről semmit sem tudni. 99 százalékban Juhászt gyalázzák, de volt olyan posztjuk, amiben a fideszes polgármestert is kiikszelték pirossal. Nekik kérdéseket küldtem, amint reagáltak, jelentkezem.

Kiemelt videóink