Kósa Lajos az akkugyár ellenzőiről: Ha holnap minden kerítést kolbászból csinálnánk Debrecenben, akkor a vegánok tüntetnének

POLITIKA
május 14., 09:17

„A fene nagy zöldség, meg karbonlábnyom, meg szén-dioxid-mentességhez csak két halk megjegyzésem lenne,” kanyarodott el az orosz-ukrán háború témájától Kósa Lajos a HetiTV Pirkadat című műsorában kedd reggel. Előbb a divatipar pazarlásáról beszélt a fideszes képviselő.

„A másik pedig a szén-dioxid-kibocsátás kapcsolatos megjegyzésem, hogy ugye szénsavas italokat nem kell inni. Nincs ilyen élettani igényünk,”

folytatta Kósa. Hozzátette:

„az összes üdítőbe, sörbe (..) a gyártók szén-dioxidot tesznek. Azt kiszedik valahonnan, előállítják, majd egyébként azt a levegőbe bocsátjuk. Követelte valaki, hogy a Coca-Colát azonnal, nem kell betiltani, csak a szénsavat ne tegyük bele?!”

link Forrás

Kósa felvetése reakció nélkül maradt, a debreceni önkormányzati választással folytatódott a beszélgetés. Arra a kérdésre, hogy van-e valós alapja a város mellett épülő gigantikus kínai akkugyárat ért kritikáknak, vagy csak műbalhé a harc ellene, Kósa azt válaszolta, hogy

„ha holnap minden kerítést kolbászból csinálnánk Debrecenben, akkor a vegánok tüntetnének.”

Szerinte minden ipari tevékenység hordoz magában veszélyeket, a

„legnagyobb szennyező, a legtöbb biológiailag veszélyes hulladék tekintetében, az maga a klinika. (...) De nem az a helyes magatartás, hogy zárjuk be a klinikát.”

link Forrás
Kiemelt videóink