Letartóztatták az egyik leghíresebb nápolyi pizzéria tulajdonosát a maffiával való kapcsolata miatt

külföld
május 15., 13:00

Letartóztatták az egyik leghíresebb nápolyi pizzéria, az Antica Pizzeria e Friggitoria Di Matteo jelenlegi tulajdonosát és annak feleségét, mert a gyanú szerint a pizzériának is köze lehet a Contini-klánhoz.

A pizzéria arról híres, hogy az egykori alapítója, Ernesto Cacialli 1994-ben pizzát sütött Bill Clinton volt amerikai elnöknek, aki Nápolyban tartózkodott a G7 találkozón. A legenda szerint Bill Clinton éppen a testőreivel sétálgatott a városban, amikor megérezte a pizza illatát. Ernesto Caciallira a helyiek azóta csak úgy hivatkoztak, hogy az „elnök pizzakészítője”, aki végül 2001-ben meg is nyitotta a pizzériát, amit becenevén Dal Presidenteként emlegetnek, miközben számos díjat zsebelt be az ételeiért. Cacialli állítólag naponta több ezer pizzát készített, egészen addig, amíg 60 éves korában elhunyt.

A rendőrség gyanúja szerint a jelenlegi tulajdonos a pizzériát a Contini-klán egyik prominens tagjától kapott pizzóból, azaz védelmi pénzből vásárolta meg. A rendőrség lefoglalta a tulajdonos vagyontárgyait 35 millió euró értékben, ezek között van a pizzéria is. (Guardian)