A bizonyíték ellenére Szijjártó kitart amellett, hogy kampányhazugság volt az orosz hackertámadás

POLITIKA
május 17., 17:50
Szijjártó Péter átveszi a Barátság Érdemrendet (oroszul: Орден Дружбы), a legmagasabb kitüntetést, amit külföldi állampolgár kaphat Oroszországban Szergej Lavrov orosz külügyminisztertől.
photo_camera Szijjártó Péter 2021 végén átveszi a Barátság Érdemrendet (oroszul: Орден Дружбы), a legmagasabb kitüntetést, amit külföldi állampolgár kaphat Oroszországban Szergej Lavrov orosz külügyminisztertől. Fotó: Szijjártó Péter/Facebook

A sajtótájékoztatóján Szijjártó Pétert nem beszélt arról, hogy korábban miért nevezte kampányhazugságnak az orosz titkosszolgálatok hackertámadását, aminek a bizonyítékával csütörtökön szembesítettük, de előtte a Telexnek az utcán, rendőrök mögül kiabálva sikerült ezt tőle megkérdeznie, és a külügyminiszter azt mondta: „Mert az volt.”

link Forrás

Szijjártó tehát beleállt a korábbi hazugságba, holott a Nemzetbiztonsági Szolgálat korábbi igazgatójának jelentése bizonyítja, hogy több orosz titkosszolgálat is sikerrel lopott adatokat a külügy informatikai rendszeréből.

Menczer Tamás is kampányhazugságnak nevezte annak idején az erről szóló hírt. Most az RTL Híradó kérdezte arról, hogy miért tagadták le az orosz hackertámadást, de a Fidesz kommunikációs igazgatója lényegében minden kérdésre azt mondta, hogy nemzetbiztonsági kérdésben minden esetben a magyar érdek szerint cselekednek.

Ugyan ezt „a konkrét ügytől is elvonatkoztatva” mondta, de abból két opció következik:

  1. Azért tagadták le az orosz hackertámadást, mert ez volt a magyar érdeknek megfelelő.
  2. Mindig a magyar érdekeknek megfelelően cselekednek, kivéve ebben az esetben, amikor azt hazudták, hogy a megtörtént hackertámadás híre kampányhazugság.