Már az Újpest elleni utolsó, bajnokavató meccsen sem fog a Fradi kispadján ülni Dejan Sztankovics

sport
május 17., 07:12

Csütörtökön derült ki, hogy szerződése lejárta előtt távozik a Ferencváros labdarúgócsapatának vezetőedzője, a szerb Dejan Sztankovics, aki a Szpartak Moszkvához igazolt.

Kubatov Gábor, az FTC elnöke (b) és Dejan Stankovic, a Ferencváros szerb vezetőedzője (j) ünnepel az NB I. 29. fordulójában játszott FTC-Kisvárda meccs után a Groupama Arénában 2024. április 20-án, mert az FTC matematikailag megnyerte a bajnokságot.
photo_camera Kubatov Gábor, az FTC elnöke (b) és Dejan Stankovic, a Ferencváros szerb vezetőedzője (j) ünnepel az NB I. 29. fordulójában játszott FTC-Kisvárda meccs után a Groupama Arénában 2024. április 20-án, mert az FTC matematikailag megnyerte a bajnokságot. Fotó: Hegedüs Róbert/MTI/MTVA

A hírt megerősítette a Ferencváros honlapja is, mint írták, a tavaly szeptemberben érkezett edző tényleg felbontotta a szerződését a klubbal. Korábban Kubatov Gábor klub- és pártigazgató már beszélt arról, hogy Sztankovics szerződésében volt kivásárlási záradék, négy hónapnyi fizetéséért cserébe el lehetett csábítani. Ezt tette meg a jelek szerint az orosz klub, amely amúgy az Ukrajna ellen indított orosz háború miatt nem is indulhat európai kupasorozatokban.

A távozás érdekessége, hogy hiába nyert Sztankovics vezetésével bajnoki címet a Ferencváros, a szerb edző már a szezon utolsó, Újpest elleni meccsén sem fog a kispadon ülni, pedig ekkor adják majd át a bajnoki aranyérmeket a csapatnak. A Ferencvárost ekkor Leandro de Almeida irányítja majd.

Természetesen már beindult a találgatás, hogy ki lehet Sztankovics utódja, a Nemzeti Sport eddig két nevet dobott be: egyrészt a lengyel Marek Papszunt, akiről azt írják, hogy a tanárból lett 49 éves futballedző juttatta fel 2019-ben az élvonalba a Raków Czestochowát, amellyel két kupasikert követően 2023-ban lengyel bajnokságot nyert, de aztán távozott a klubtól, és jelenleg nincs állása.

A másik pedig a szerb Vladimir Ivics: a 46 éves tréner a görög edző a PAOK-kal kupagyőztes volt, a Maccabi Tel-Avivval pedig kétszeres izraeli bajnok, a 2023–2024-es idényben az orosz Krasznodarnál dolgozott, márciusban azonban megszűnt a munkája.