Sorozatban negyedszer angol bajnok a Manchester City

futball
május 19., 17:12
Rodri ünnepli a Manchester City utolsó gólját a Premier League 2023-2024-es szezonjában az Ettihad stadionban
photo_camera Rodri ünnepli a Manchester City utolsó gólját a Premier League 2023-2024-es szezonjában az Ettihad stadionban Fotó: OLI SCARFF/AFP

Idén az utolsó fordulóban dőlt el a Premier League: a címvédő Manchester City-nek győzelemre volt szüksége hazai pályán a West Ham United ellen ahhoz, hogy biztosan első helyen végezzen. Pep Guardiola csapata két ponttal vezette a bajnokságot a szintén hazai pályán pályára lépő Arsenal előtt, Mikel Arteta együttese az Evertont fogadta.

A City, úgy tűnt, gyorsan eldönti a lényegi kérdést: az év játékosának megválasztott Phil Foden már a 2. percben betalált és a 18. percben rögtön duplázni is tudott. Londonban a 40. percben ráadásul az Everton szerzett vezetést Gueye góljával. A szünet előtt ugyan a West Ham szépített Kudus gyönyörű ollózásával, de a bajnoki cím nem volt igazán veszélyben. Még akkor sem, amikor az Emirates-ben a szünet előtt az Arsenal és Tomiyasu kiegyenlített az Everton ellen.

A második félidőben Rodri döntötte el a City meccsét egy lapos lövéssel az 59. percben. Innentől nem maradtak nyitott kérdések. Az Arsenal végül behúzta a maga meccsét: a 89. percben Havertz lőtte be a másodikat.

Húsz éve nyert utoljára bajnoki címet az Arsenal, azóta négyszer végeztek a második helyen, de most jártak a győzelemhez a legközelebb. A City az első klub, amelyik sorozatban négyszer bajnok tudott lenni Angliában.

Több szempontból is emlékezetes volt az utolsó forduló a Premier League-ben. Ez volt a liverpooli sikeredző Jürgen Klopp utolsó fordulója egyben. A Liverpool otthon a Wolverhamptont fogadta és győzte le 2-0-ra. A szurkolók közös énekléssel, hatalmas drapériákkal és koreográfiával búcsúztatták Kloppot, aki egy időre biztosan visszavonul az edzősködéstől, és állítása szerint már nem tér vissza Angliába.

Kiemelt videóink