Vitézy szerint Budapest pont ugyanott tart, mint öt éve, amikor Tarlós leköszönt

POLITIKA
május 21., 06:21

Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt Facebook-posztban reagált Karácsony Gergely főpolgármester interjújára, amit a Telexnek adott.

Karácsony beszélt arról, hogy attól, hogy bejelentette, lesz pesti fonódó villamoshálózat, még nem azt jelenti, hogy akkor rögtön, hanem ez egy hosszú távú jövőkép, amiből már nagyon sok részt megcsináltak. Vitézy szerint azonban „a Karácsony-városvezetés az egész ciklusban szó szerint nem csinált semmit ezügyben, még a tervezésre szóló közbeszerzést sem írta ki a BKK mindmáig a 4 és fél év alatt”. Szerinte ez a projekt pontosan ugyanott tart, ahol ő tíz éve abbahagyta, amiből 5 évnyi csúszásért Tarlós a felelős.

Karácsony a rakpart tervezéséről is beszélt, ami a végéhez közeledik. Vitézy szerint viszont „egész pontosan ugyanez volt a státusz 5 éve is - Tarlós akkor azzal zárta a ciklust, hogy mindjárt kész a tervezés.” „A tervpályázatot még a BKK készítette elő tíz éve (!), a tervpályázat 2015-ben zárult, 2019-re a tervezés jóformán kész volt. Aztán nem történt évekig sem” - írja.

Ezekből Vitézy Dávid azt a következtetést vonja le, hogy pontosan ugyanott tartunk, mint 5 éve, amikor Tarlós leköszönt.

Kiemelt videóink