Azzal akarják ellehetetleníteni a nagykőrösi ellenzéki polgármesterjelöltet, hogy ő a doktornő férje

belföld
május 22., 09:15

Egy sor önkormányzati lap vette át az úgynevezett közmédia működési modelljét. A közpénzen finanszírozott újságot arra használják, hogy a polgármestert dicsőítsék, az ellenfelet gyalázzák. Ilyen az V. kerületi Mai Belváros, a Makói Hírek vagy személyes kedvencünk, a nagykőrösi Önkormányzati Hírek.

Ez utóbbi újságban nem elégednek meg azzal, ha telerakják a polgármester fotójával, régi hagyománya van annak, hogy véleménycikkben rúgnak bele az ellenfélbe. Nagykőrösnél pedig – vagy éppen ezért – kevés fideszesebb város van, 2019-ben mind a nyolc egyéni választókerületben a Fidesz jelöltje nyert.

A területi választási bizottságnál legutóbb éppen egy ilyen véleménycikk nem ment át. Nagykőrösön az 1998 óta a polgármesteri posztot betöltő Czira Szabolcs visszavonulása után hárman indulnak:

  • Körtvélyesi Attila (Fidesz), az eddigi alpolgármester;
  • Kökény Gábor (DK, MSZP, Momentum, Párbeszéd);
  • Zágráb Nándor (Jobb Nagykőrösért), a volt jobbikos politikus öt éve ugyanennek a formációnak az élén indult, csakhogy akkor ez még az ellenzéki összefogás ernyőszervezete volt. Zágrábbal tavaly októberben Jakab Péter pártjának lajosmizsei nagygyűlésén is összefutottunk, ő a Nép Pártján alelnöke.

Az igazi ellenfélnek most alighanem Kökényt tartják a fideszes városházán, így inkább őrá tüzelnek rettegett fegyverükkel, az Önkormányzati Hírek véleménycikkével. Azt vetették a szemére, hogy úgy akar polgármester lenni, hogy nincs ideje se olvasni, se a hivatalba bejárni.

„Jogosan merülhet fel a kérdés, hogy milyen polgármester lenne Kökényből, ha nem tud a napi tevékenysége mellett arra sem időt fordítani, hogy bejöjjön a hivatalba és inkább otthonról dolgozna?” – írták.

Egy másik helyen meg: „Emellett Kökény Gábor információnk szerint egyetlen fogadóórát sem tartott az elmúlt 5 évben, vagyis a megválasztása óta. Talán ez is az egyik oka lehet annak, hogy a legtöbben nem is ismerik, és csak úgy emlegetik, mint a »doktornő férje«. Ez egy dolog, de azért, mert valakinek doktornő a felesége, még nem teszi semmire sem alkalmassá, sem ismertté.”

A lapot eltiltották a további jogsértéstől. A lap új számának címoldala különben így néz ki:

Kiemelt videóink