Magyar Péter felszólította a közmédia vezetőjét, hogy egyeztessen a pártok képviselőivel egy valódi vita feltételeiről

belföld
május 22., 08:40

Egyre több információ derül ki a köztévé EP-választási vitájáról, amire Magyar Péter a Tisza Párt listavezetője is reagált egy Facebook-posztban.

„Természetesen azokkal a feltételekkel, amiket Papp “Hírhamisító” Dániel és Rogán Antal diktálnak, nem lehet vitát tartani. Az nem vita, hogy a hatalmas tömegbázissal rendelkező és a nulla százalékos pártok vezetőit egyszerre hívják meg és mindenki kap összesen 7 (!) percet, hogy elmondjon egy monológot és aztán 1 percet kap, hogy reagáljon a másik 10 résztvevő által elmondottakra” - írja.

Magyar ezután hivatkozás nélkül másolja a 444 cikkének egyes részeit, amiben megírtuk, hogy máris csúsztat a köztévé, ugyanis úgy hivatkozott az Eurobarometer adataira, hogy azokban nem az szerepel, amit állítanak. A közmédia - saját állítása szerint - úgy állította össze a négy témakört, hogy megnézte az Európai Parlament rendszeres közvélemény-kutatását, és kiválasztotta az európaiak számára legfontosabb témákat. Szerintük így a legfontosabb témák: az EU biztonsága, migráció, mezőgazdaság, demokrácia. Csakhogy a valóság, hogy a magyar embereket leginkább érdeklő témák ezek: közegészségügy, új munkahelyek teremtése, Európa jövője és a társadalmi kirekesztettség.

Magyar Péter felszólította Papp Dánielt, az MTVA vezérigazgatóját, hogy:

  • „a magyar adófizetők pénzéből működő “köz”média vezetőjeként fejezze be a hazudozást, a hírhamisítást, az uszítást és biztosítsa, hogy a közmédia tegyen eleget a jogszabályban foglalt tájékoztatási kötelezettségeinek”.
  • a “közmédia” haladéktalanul kezdjen egyeztetést a pártok képviselőivel egy valódi politikai vita feltételekről és biztosítsa, hogy a magyar emberek tájékozódhassanak az általuk sorsdöntőnek ítélt kérdésekről,
  • biztosítsa annak lehetőségét, hogy a legnagyobb ellenzéki párt listavezetőjeként élő adásban ismertethessem a TISZA párt programját a magyar emberekkel és hogy reagálhassak a “köz”média által terjesztett aljas, hazug rágalmakra és uszításokra. Kérem a vitára meghívott pártok képviselőit, hogy csatlakozzanak a TISZA Párt felhívásához. Azon pártok, amelyek nem emelik fel a hangukat a Propaganda Minisztérium és a “köz”média feltételei és hazugságai ellen, mind részesei a Fidesz hazugsággyárának.

Arról viszont Magyar továbbra sem ír, hogy részt fog-e venni a vitán.

Kiemelt videóink