Magyar Péter szerint a Momentum bűnben fogant

POLITIKA
május 22., 11:12
photo_camera Fotó: Bankó Gábor/444

„Van még Momentum?”

Így válaszolt a HVG-nek Magyar Péter, mikor a vele készített interjúban arról kérdezik: el tudna-e képzelni együttműködést az ellenzék bizonyos részeivel, például a Momentummal. Arra a kérdésre pedig, hogy várja-e az ellenzéki pártokról leszakadó politikusokat, Magyar azt mondja:

„Én nem várok semmilyen pártpolitikust. Annyi kiváló jelentkezőnk van, hogy nincs szükségünk levitézlett politikusokra. Egy bűnben fogant pártéra sem.”

Az interjúból ezután kiderül, hogy a Nolimpia-kampányra gondol bűnként.„Egy nemzeti ügy ellenében kampányolt a Momentum” - mondja. Arra a felvetésre pedig, hogy a Nolimpia-kampány a népszavazás lehetőségéről szólt, így válaszolt:

„A közös cél elleni fellépés akkor is visszás. Persze, az olimpia feladása a Fidesz döntése volt. Gyáva volt beleállni a szakmai vitába.”

A Momentum 2017 elején a Nolimpia-kampánnyal robbant be a magyar közéletbe. Az itt összegyűjtött aláírások hatására Magyarország visszavonta a budapesti olimpiai pályázatot. A HVG teljes interjúját itt lehet elolvasni.