Ötvenegy veretlenül megvívott meccs után a legrosszabbkor kapott ki a Leverkusen

sport
május 22., 21:07

A friss német bajnok Leverkusen 51 veretlenül megvívott meccs után elszenvedte a 2023-24-es szezon első vereségét. A mostani szezonig sokan Neverkusennek csúfolták őket, mert soha nem nyerték meg a Bundesligát. A legdurvább a 2001-02-es szezonjuk volt, amikor a bajnokságban, a Bajnokok Ligájában és a német kupában is másodikok lettek.

A vereség mindig rosszkor jön, de ez most a legrosszabbkor, mivel az Atalanta elleni meccset bukták el Xabi Alonso játékosai az Európa-liga döntőjében. Egy olyan Atalanta ellen, amelyik a Serie A-ban az 5. helyen áll, az olasz kupa döntőjében pedig a Juventustól szenvedett vereséget.

photo_camera Fotó: OLI SCARFF/AFP

A Leverkusen végzetét a 26 éves, Angliában született nigériai válogatott Ademola Lookman okozta, aki mesterhármast szerzett, ezzel nyertek 3-0-ra az olaszok. A pályája elején járó Alonso még sok trófeát nyerhet, a 66 éves Gian Piero Gasperininek ez az első.

A németekre még vár egy németkupa-döntő a másodosztályú Kaiserslautern ellen. A dublini Európa-liga döntője után nem adnánk oda előre a trófeát a Leverkusennek.