Magyar Péter Hatvanpusztáról üzente, hogy „Justice for Hungary”

POLITIKA
május 24., 12:47

Magyar Péter az országjárása keretében pénteken Hatvanpusztára, az Orbán-rezidenciához is ellátogatott. A tervezett program szerint a Tisza párt vezetője Felcsúton és Bicskén is mond majd beszédet.

„Justice for Hungary, igazságot Magyarországnak” – ezzel kezdte a hatvanpusztai bejárat előtt Magyar (az első világháború után Justice for Hungary felirattal óceánt átrepülő gép a közelben, Bicske határában hajtott végre kényszerleszállást). Ezután azzal folytatta: „Eljöttünk ide, hogy üzenjük a hatalomnak, hogy nem félünk!”

Szerinte a hatalom mára teljesen kontroll nélkülivé vált. Magyar első lépéseinek egyike egy új vagyonnyilatkozati rendszert bevezetése lenne, hogy ne csak a politikusoknak, de a családtagjaiknak is nyilvános vagyonnyilatkozatokat kelljen tenni. Vagyonosodási vizsgálatot is bevezetne húsz évre visszamenőleg.

photo_camera Fotó: Németh Dániel/444

„Egészen megdöbbentő, hogy amikor Magyarországon rengeteg ember él a létminimum környékén, vagy az alatt, amikor több százezer olyan magyar gyerek van, aki nem jut hozzá alapvető dolgokhoz, minőségi oktatáshoz, emberhez méltó gyerekkorhoz (…), akkor van egy kormányunk, amely magát családbarátnak, vidékbarátnak, gyerekbarátnak és kereszténynek hazudja, és annyi szerénység nincs benne, hogy ilyen épületeket ne építsen, vagy legalább ne akkor építsen, amikor hatalmon van” – mondta. Hozzátette: nem a gazdag emberekkel van a baj, ha a saját tehetségük és munkájuk miatt érték el ezt a vagyonosodást.

photo_camera Fotó: Németh Dániel/444

Minden országban vannak gazdag emberek, de mi a nemzeti tőkésosztályt nem olyan embereknek gondoljuk, akik közel állnak a miniszterelnökhöz és tízmilliós ruhákban kivagyiskodnak, mondta. Olyannak gondolja, mint Franciaországban, akik amikor leégett a Notre Dame, rengeteg pénzt adtak a felújításra. „Ez az igazi nemzeti tőkés osztály, nem ami nekünk van.” Végül üzent a NER-lovagoknak és „nersevikeknek”, hogy próbáljanak meg hasonlítani inkább a régi arisztokráciához.