Fideszes polgármester is kiment megnézni Magyar Pétert Bicskén

belföld
május 27., 11:52

Nem érti Etyek fideszes polgármestere, hogy miért nem mernek kimenni egyesek Magyar Péter eseményeire Felcsúton, Bicskén és a környező településeken. Mint elmondta, ő nem fél attól, hogy elveszíti az állását, mivel egy szabad országban élünk, és még ha nem is gondolkodunk egyformán „el kell menjünk, érdeklődnünk kell, beszélgetnünk kell”.

Zólyomi Tamást Magyar Péter hatvanpusztai és felcsúti eseménye után, a kegyelmi ügy kiindulási helyszínén, Bicskén kérdeztük Magyarról, és arról, hogy szerinte miért nem mernek a környékbeliek kimenni ezekre a megmozdulásokra. Az eseményekről szóló riportunkat itt lehet megnézni:

link Forrás

Zólyomi azt mondta, hogy számára nagyon furcsa volt Magyar beszéde, mivel szerinte eddig annál az asztalnál ült, és onnan étkezett. Ő pedig nem érti, hogy „aki elítél olyanokat, akik között eddig ücsörgött, az hogyan és mitől okosodott meg ennyire, és fordult át a másik oldalra. Számomra azért különösen érdekes, mert a másik oldal, az a nemzetközi egységben hívő, és a hazánkat korábban kiárusító üzletemberek hálójában van.”

Mint mondta, nagyon fontosnak tartotta meghallgatni Magyar Pétert, aki nemrég arról beszélt, hogy a magyarok temessék be egymás között az árkokat. Az etyeki polgármester szerint azonban „ez a jelenlegi előadás semmiképpen sem arra mutatott, hiszen én lázításnak nevezném az árkok betemetése helyett, én viszont kíváncsi voltam rá a saját szememmel, és meg akartam nézni, ezért vagyok itt.”

Zólyomit később arról kérdeztük, hogy miért félhetnek az emberek a környező településeken attól, hogy kijöjjenek Magyar eseményeire vagy nyilatkozzanak róluk. Azt mondta, ő csak a saját nevében tud beszélni, de ő itt van, tehát el mert jönni.

„Nem félek senkitől, hogy elvesztem az állásomat, és azt gondolom, hogy egy szabad országban, még akkor is, ha nem gondolkodunk egyformán a dolgokról, el kell menjünk, érdeklődnünk kell, beszélgetnünk kell, és aztán összefogva együtt jó megoldásokat hozni a hazánkért.”

Szerinte egy szabad országban, ahol értelmes emberek élnek, ott semmitől nem kell félni. Arra a kérdésre, hogy akkor miért lehet ez mégis a környékbeliekben, azt válaszolta, hogy ő ezt nem tapasztalta, mert az eseményen látott „jobboldali, keresztény, nemzeti érzelmű és baloldali, liberális, globalista gondolkodású etyekieket is.”

Magyar Péter
photo_camera Magyar Péter Fotó: Németh Dániel/444

Magyar Péter a beszéde közben kiszúrta a tömegben Tessely Zoltán fideszes országgyűlési képviselő titkárát, Komjáthy Pétert is, és szinte végig hozzá beszélt. „Kedves Péter, adja át üdvözletemet a propaganda újságíróinak” – mondta Magyar.

A bicskei gyermekotthonban történt zaklatással kapcsolatban a kormány felelősségéről beszélt. „Az önök kormánya, képviselője arra nem vette a fáradságot, hogy bocsánatot kérjen. (...) Az öngyilkos fiútól már nem tud bocsánatot kérni. Szégyelljék magukat, önök és a főnökeik is. (...) Nem tudom, feltűnt-e, hogy ciki lett fideszesnek lenni, de KDNP-snek még cikibb”.

Magyar a beszéde vége felé már direktben megszólította Komjáthyt: „Ön szerint van szegénység Magyarországon, vagy nincs? Kabinetfőnök Úr, van szegénység, vagy nincs?” Közben a néhány százfős tömeg is számon kérte, olyanokat mondtak, mint: „Na halljuk!” és hogy „Neki nincs!”. „Ha már eljöttek, esetleg segítsenek, hogy van-e szegénység? Ezek szerint nem tudja, majd én segítek” – mondta Magyar, majd folytatta a beszédét.