Rafael Nadal kiesett a Roland Garros első fordulójában

sport
május 27., 19:02

A világranglista-negyedik Alexander Zverev három játszmában, 6-3, 7-6(5), 6-3 arányban legyőzte Rafael Nadalt a Roland Garros első fordulójában.

A német teniszező ezzel a harmadik játékos lett, aki meg tudta verni Nadalt a salakpályás Grand Slam-tornán. Korábban ez csak a svéd Robin Söderlingnek (2009) és a szerb Novak Djokovicsnak (2015, 2021) sikerült.

A meccs jelentőségét jól jelzi, hogy Djokovics és a világranglista-második Carlos Alcaraz is a stadionban tekintette meg a történelmi összecsapást.

Rafael Nadal az Alexander Zverev elleni meccse után
photo_camera Rafael Nadal a meccs után Fotó: Emmanuel Dunand/AFP

Nadal az elmúlt két évtizedben a Roland Garros egyeduralkodója volt. Rögtön első indulásakor, 19 évesen megnyerte a tornát, majd ezt 13-szor megismételte. A fent említett 4 veresége mellett egyszer visszalépett, miközben a maradék 115 meccsét megnyerte.

Könnyen lehet azonban, hogy a 22-szeres Grand Slam-bajnoknak a mai volt az utolsó mérkőzése Párizsban. Nadal hosszú ideje sérülésekkel bajlódik, az idei szezonban egyetlen salakpályás versenyen sem tudott jó eredményt elérni.

Zverev elleni meccse előtt és veresége után is arról beszélt, hogy jó eséllyel ez az utolsó Garrosa, bár nem tudja teljes bizonyossággal kijelenteni. Ennek ellenére szeretne magának esélyt adni, és csak azután döntést hozni a jövőjéról, hogy mindent alaposan átgondolt.

Arról is beszélt, hogy szeretne elindulni a nyári párizsi olimpián, így ha nem is a Garroson, de az olimpia keretében még visszatérhet a Philippe Chatrier pályára.

A meccs utáni nyilatkozatát itt lehet visszanézni:

Kiemelt videóink