Csipes bocsánatot kért, Kozák elfogadta

sport
május 28., 19:48

„Amennyiben mesteredzőnk személyesen vagy szakmailag megsértette Önt, illetve edzőjét, elnézését kérjük, és a jövőben igyekszünk mindent megtenni annak érdekében, hogy segítsük a női kajakválogatott nyugodt olimpiai felkészülését”- áll a Budapesti Honvéd SE levelében, amiben Csipes Ferenc edző nevében bocsánatot kértek Kozák Danutától.

„Rendben, részünkről így folytatható lesz a közös munka”

- válaszolta Kozák. Ezért a Magyar Kajak-kenu Szövetség megszüntette az edző felfüggesztését, egyúttal a trénert próbaidőre felfüggesztett sportfegyelmi büntetéssel sújtotta. A szövetség közölte: az ügyet ezzel lezártnak tekinti, a továbbiakban nem kíván azzal kapcsolatban nyilatkozni, és a sajtó munkatársait arra kéri, hogy a közelgő fontos hazai és világversenyekre tekintettel, a zavartalan felkészülés érdekében ne keresse az ügyben az érintetteket.

Csipes Ferenc
photo_camera Csipes Ferenc Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

Kozák Danuta folyamatos alázással, verbális molesztálással, állandó sértegetésekkel vádolta meg Csipes Ferenc mesteredzőt, akinek elvileg a női versenyzőket kellene felkészítenie. A hatszoros olimpiai bajnok szerint

Csipes Ferenc "erősen befolyásolt állapotban" masszázs közben, amikor ő "gyakorlatilag meztelen" volt, verbálisan molesztálta és sértegette a legkülönfélébb módokon.