Marad a javítóintézetben a bőnyi iskolai késelés gyanúsítottja

bűnügy
május 28., 11:22

A Győri Járásbíróság nyomozási bírája az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, de legfeljebb további három hónapra meghosszabbította a bőnyi általános iskolában történt késelés gyanúsítottjának letartóztatását, olvasható az ügyészség honlapján.

A bíróság a fogva tartást a gyanúsított életkorára figyelemmel továbbra is javítóintézetben rendelte végrehajtani. A bíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően indokoltnak látta a legsúlyosabb, személyi szabadság elvonásával járó bírói engedélyes kényszerintézkedés meghosszabbítását.

A bíróság határozatát egyrészt azzal indokolta, hogy az eljárás során még további nyomozati cselekmények elvégzése szükséges, így a gyanúsított részéről szabadlábon hagyása esetén felmerülhet a folyamatban lévő bizonyítási eljárás - tanúk esetleges befolyásolásával történő -megnehezítése. A gyanúsítottnál talált listára és a tervezésre figyelemmel továbbra is felhívta a bíróság a letartóztatás feltételei közül a bűnismétlés veszélyét.

Április 30-án rendelte el 30 napra az előzetes letartóztatását annak a 12 éves lánynak, aki hétfőn az első óra után egy konyhakéssel szívtájékon szúrta egy osztálytársát a bőnyi általános iskolában. Az elkövető a rendőrség szerint halállistát vezetett az osztálytársairól, ezen a megszúrt lány kilencéves öccse is rajta volt.

Kiemelt videóink