Meztelenül rohant végig egy repülőgépen egy férfi, letartóztatták

külföld
május 28., 08:37

A Virgin Australia Perthből Melbourne-be tartó járata röviddel a felszállás után kénytelen volt visszafordulni, miután egy férfi utas állítólag meztelenül végigrohant az utastéren, és a személyzet egyik tagját a földre lökte. Az eset hétfő este történt. Az ausztrál szövetségi rendőrség munkatársai landolás után letartóztatták a férfit.

A Virgin szóvivője kedden azt mondta, hogy a járat - amely általában körülbelül három és fél órán át tart - egy „rendbontó utas” miatt tért vissza, akit a rendőrség „leszállított”.

„Hirtelen hallom, hogy fut a folyosón, és a fickón nincs ruha, és a gép eleje felé rohan” – idézte a Guardian Sterlinget, a gép egyik utasát. Arról is beszámolt, hogy ez nagyjából egy órával a felszállás után történt. A férfi állítólag leütötte a légiutas-kísérőt, majd „sok kiabálás és sikoltozás” volt a pilótafülke közelében.

Egy másik utas, aki a járaton tartózkodott, azt mondta, hogy a férfi állítólag „hirtelen megőrült, fel-alá rohangált a folyosón, és a pilótafülke ajtaját csapkodta”. „Két légimarsallnak kellett lefognia és megbilincselnie az illetőt, amíg a gép le nem szállt”.

A férfit egy helyi kórházba szállították kivizsgálásra. Várhatóan júniusban idézik be a perth-i bírói bíróság elé, a vádakról még nem született végleges döntés.