Törölte a Facebook Köves Slomó és egy zsidó hírportál oldalát

Média
május 28., 12:01

Törölte a Facebookot üzemeltető Meta a Neokohn.hu nevű zsidó hírportál és Köves Slomó, az EMIH (Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség) vezető rabbijának oldalát is, írja a Media1.

A Neokohn.hu azt írta, hogy a tiltást másfél évnyi „brutális korlátozások előzték meg”, de hogy most pontosan mi miatt tiltották le őket, annak az indoklását se tudják megnézni, mert azóta az ennek megtekintésére lehetőséget biztosító oldalhoz való hozzáférésüket is elérhetetlenné tette a platform.

Az utolsó információjuk annyi, hogy az oldal szembement a Meta „közösségi alapelveivel”, legalábbis a cég szerint. A Neokohn szerint korábban a Meta arra hivatkozva korlátozta az elérésüket, hogy konzervatív-liberális zsidó oldalként úgymond „népszerűsítették” az Iszlám Állam terrorszervezetet. A portál szerint ez már csak azért is abszurd, mivel az akkoriban „veszélyesként” megjelölt mindkét cikk a magyar médiában széles körben megosztott MTI-híreken alapult. Úgy tudják, hogy Köves Slomó oldalát is letiltotta a Facebook.

A Neokohn felháborítónak nevezi az ügyet, szerintük sérül a szólásszabadsághoz fűződő joguk, ezért fellebbezést nyújtanak be.