A verőcei hajóbaleset egyetlen túlélője szerint hiába kérték, nem lassított a motorcsónak vezetője

baleset
május 29., 16:58

Az elején még élvezték, ahogy cikáznak a vízen, de később többen is félni kezdtek, ám hiába kérték a motorcsónak vezetőjét, hogy lassítson, mondta a verőcei hajóbaleset egyetlen túlélője az RTL Híradója szerint. Az ütközést egyedüliként túlélő olasz férfi a motorcsónak hátsó részében állt, arccsont- és kulcscsonttörést szenvedett, nemrég engedték ki a kórházból. A baleset előtt nem sokkal ismerte meg a magyarokat, akik felajánlották neki, hogy elviszik Nagymarosról Vácra.

Két héttel ezelőtt szombaton egy nyolc utast szállító motorcsónak ütközött egy szállodahajóval Verőcénél. A balesetnek egy túlélője volt, két utas holttestét már az ütközés után megtalálták, öt embert kerestek eltűntként. Az öt eltűntből négy áldozatot találtak meg múlt héten, szerdán, csütörtökön, pénteken és vasárnap is egy-egy holttestre bukkantak a Dunában. Daniella volt az utolsó áldozat akit kerestek, holttestét hétfő délelőtt találták meg a hatóságok.

Az RTL szerint a kishajón egy buliból utazott haza egy társaság. Többen 22 óra után csattanást hallottak, és látták, ahogy az MS Heidelberg szállodahajó felkapcsolja a reflektorokat, de nem állt meg. A szabályok szerint a kishajónak minden esetben ki kellett volna kerülnie a nagyobb hajót, és a Személyhajósok Szövetségének szóvivője szerint a motorcsónak vezetőjének látnia kellett volna a kivilágított nagyobb hajót. A szállodahajó kapitányát segítségnyújtás elmulasztásával vádolják, őrizetbe vették.

Kiemelt videóink