Megérkeztek az első levélszavazatok a Nemzeti Választási Irodához

POLITIKA
május 29., 17:08

Megérkeztek a június 9-ei európai parlamenti választás első, postai úton visszajuttatott levélszavazatai a Nemzeti Választási Irodához, közölte az NVI. Az MTI beszámolója emlékeztet:

127 ezer Magyarországon és más európai uniós országban lakcímmel nem rendelkező választópolgár szavazhat levélben az európai parlamenti választáson.

A regisztráláskor a szavazó választhatott, hogy levélben, vagy külképviseleten kíván-e szavazni. Előbbit 102 ezren, utóbbi több mint 24 ezren választották.

photo_camera Fotó: Kovács Attila/MTI/MTVA

A Nemzeti Választási Iroda figyelmeztet, hogy

már csak három napig, pénteken 16 óráig jelentkezhetnek a külképviseleti névjegyékbe azok, akik az európai parlamenti választáson Magyarország 147 külképviseletének egyikén szeretnének szavazni.

Szerda reggelig 17 797-en jelezték ilyen szándékukat. A legtöbben, 1792-en a londoni külképviseletet jelölték meg, 1204-en szavaznának Hágában, 1151-en Brüsszelben, 887-en Münchenben, 837-en Bernben. Dakkában (Banglades), Kinshasában (Kongói Demokratikus Köztársaság) és Montevideóban (Uruguay) két-két választópolgár szerepel a külképviseleti névjegyzékben.

Kiemelt videóink