Rágcsálók, rovarok Debrecenben: a Nébih azonnal bezáratta a Pálma éttermet

belföld
május 29., 10:43

Azonnali hatállyal bezáratta a debreceni Pálma éttermet a Nébih, miután súlyos higiéniai állapotokat és rágcsálókra, rovarokra utaló nyomokat találtak több helyiségben.

"Elképesztő hiányosságokat tártak fel a Nébih szakemberei egy debreceni étterem hatósági ellenőrzése során. Az egység több helyiségében ‒ többek között az egyszer használatos csomagolóanyagok, valamint az élelmiszerek tárolására használt raktárakban – rágcsálók és rovarok jelenlétére utaló nyomokat talált a hatóság"

- írja közleményében a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal. Az étterem több helyiségben sem működtek megfelelően a kézmosók, nem volt kézfertőtlenítő szer és a jogszabályban kötelezően előírt fertőtlenítő hatású mosogatószer, és az épület műszaki, valamint a hűtőberendezések műszaki és higiéniai állapota sem felelt meg az előírásoknak.

link Forrás

A Nébih ellenőrzésénél, mint írják, az étterem egésze rendezetlen, takarítatlan volt, a raktárban nem működött a világítás, a konyhai berendezések szennyezettek voltak, és a készételek melegen tartásáról nem gondoskodtak. Komoly gondok voltak a nyilvántartással, nem volt a kötelező HACCP kézikönyv, és a szakács sem rendelkezett érvényes egészségügyi könyvvel.

Pálma Étterem, Debrecen
photo_camera Pálma Étterem, Debrecen

Bár a helyet két hete azonnali hatállyal bezárták, azóta a Pálma étterem már újranyithatott, miután az újabb helyszíni szeme szerint ennyi idő alatt kijavították a hiányosságokat. Az eljárás és a bírság kiszabása folyamatban van.

Kiemelt videóink