Szarral és szeméttel bombázza Észak-Korea a délieket

külföld
május 29., 07:52

Hogy a középkori várostromokban használt megoldás ihlette-e meg Észak-Koreát, amikor a támadók bubópestisesek ürülékét katapultálták az ellenséges erődökbe, vagy a vietnámi punji botok, amik abból álltak, hogy a vietkongok szarral kenték be a földalatti csapdákban felállított kihegyezett bambuszrudak végét, nem tudni, de Kim Dzsongun nagyon begőzölt azon, hogy Dél-Koreából néhány napja röplapokat reptettek át északra a határon. Most már érezni, mit értettek Phenjanban azon, hogy "mindent elsöprő válaszlépéseket" helyeztek kilátásba:

Észak-Korea több mint 150, fekáliával és szeméttel megpakolt léggömböt küldött Dél-Korea területére.A szöuli vezérkar jelentése szerint a léggömbök helyi idő szerint kedd éjszaka érkeztek meg Dél-Korea területére, és különféle helyeken landoltak, volt, amelyik még az ország déli régióiba is eljutott.

Észak-Koreai eredetű szarlufi.
photo_camera Észak-Koreai eredetű szarlufi. Fotó: HANDOUT/AFP

A szelektív hulladékgyűjtés most nem volt fontos szempont: a földet ért zsákokban vegyesen volt szemét, műanyagpalackok, elemek, akkumulátorok, cipődarabok (!) és trágya. A részletes tartalomelemzést most végzik a dél-koreai hadsereg különleges egységei.

Vegyes tartalom.
photo_camera Vegyes tartalom. Fotó: HANDOUT/AFP

"Észak-Korea ezzel világosan megsérti a nemzetközi jogot és komolyan veszélyezteti népünk biztonságát" - közölte a dél-koreai vezérkar. "Határozottan figyelmeztetjük Észak-Koreát, hogy azonnal hagyja abba embertelen és alantas cselekedeteit". A dél-koreai hatóságok felszólították a határ menti területen élőket, hogy semmilyen körülmények között ne érjenek hozzá a csomagok tartalmához.

Miután Észak-Korea (sikertelen) kísérletet tett a második kémműholdjának pályára állítására, Dél-Korea hadgyakorlatba kezdett a határ közelében. Ezt Kim Dzsongun észak-koreai vezető súlyos provokációnak minősítette, és vasárnap bejelentette, hogy egy halom hulladékot és mocskot fog átküldeni a határon.