A köztévében vitáztak az EP-listavezetők, miközben kint a Tisza-párt szimpatizánsai gyülekeztek

  • 2006 óta nem volt értelmezhető választási vita az országban, most mégis köztévés vitára gyűltek a pártok EP-listavezetői.
  • Az ellenzéki szereplők nagyja visszautasította az MTVA vitájának szabályait, és inkább arról akarnak beszélni, ami szerintük fontos.
  • Magyar Péter és a DK a vitának otthont adó Várkert Bazárhoz hívta a támogatóikat. A két tábor nagyon nem örült egymásnak, Magyar pedig megkérte a DK szimpatizánsokat, hogy tegyék el a zászlóikat.
89 poszt
Időrend
május 30., 22:01

Magyar befejezte a beszédét, a Kossuth-nótát éneklik a hívei

Bárki bármit is mond, egy hónap alatt létrejött egy csodálatos közösség Magyarországon, az egész Kárpát-medencében. Több ezer önkéntes segíti őket, de biztos abban, hogy a választáshoz közeledve egyre többen lesznek. De ne féljenek, ez a munka kifizetődő lesz, majd Petőfivel folytatta: alul a víznek árja, de azért a víz az úr. Ezután közös kézfogásra kérte a megjelenteket, a Karmelita fura urának, az MTVA vezetőjének és Rogán Antalnak üzent, majd a lépésről lépésre szlogennel zárt, amit a tömeg együtt skandált vele, ezután a Kossuth-nótát kezdték énekelni, amit korábban a Fidesz nagygyűlésein szoktunk meg.


május 30., 21:59

Magyar szerint már most egy másik országban élünk, hát még a választások után

„Hiszem azt, hogy igaza lesz Annának, annak a tíz éves szentesi kislánynak, aki olyan kedves volt, és olyan szeretetteli, hogy nekünk ajándékozta az első úszóérmet, egy aranyérmet (...), mert szerinte mi leszünk a bajnokok” – mondta Magyar Péter, miközben jelöltjei felsorakoztak mögötte. „Árad a Tisza” – skandálta közben a tömeg.

Reméli, hogy június 9-én megteszik az első lépést, hogy ezt az elmúlt 20 évet lezárhassák és elfelejtsék az országban. Szerinte bármi is lesz az eredmény, már most egy másik országban élünk. „Ez nektek köszönhető” – mondta a tömegnek, amely „nem félünk” skandálással válaszolt.

május 30., 21:55

Magyar: Voltunk már minden, és valószínűleg leszünk még sok minden

De ez a propaganda lényege, hazudnak reggel, hazudnak most is, minden hullámhosszon. A vitában is érződött minden riporteri megszólalásban, hogy propagandisták, mondja. De megmutatják, hogy lehet ezt másképp csinálni. Bármilyen vastag lesz a fal, bármilyen hosszú lesz a küzdelem, át fognak menni ezen a falon.

május 30., 21:53

Magyar Péter a vita után: Deutsch Tamás mesemondó

A vita után Magyar Péter a Várkert Bazár előtt azt mondta, egészen elképesztő volt Deutsch Tamást nézni vita közben. Sajnálja a fideszes szavazókat, mert Deutschnál csak alkalmasabb vezetőt választhattak volna erre a vitára. Köszöni Papp Dániel vezérigazgatónak a vita megszervezését, bár sajnálja, hogy nem találkozhatott vele. Nem tartja feladatának, hogy más ellenzéki pártokkal vitatkozzon, bár Deutschal vitatkozna, ha az hajlandó lenne a valódi vitára.

május 30., 21:53

Magyar Péter nem megy el az ATV-s vitára

Mert Deutsch sem megy, Magyar pedig nem az ellenzékkel akar vitatkozni. Aztán arról beszél, hogy 14 éve nem volt ilyen, mint most, hogy a NER elveszítette a kontrollt, küzdenek, mint disznó a jégen. Ismét elmondja, hogy június 8-án nagygyűlésük lesz, és arra buzdítja a követőit, hogy mindenkivel beszéljenek a következő egy hétben, családi étkezéseknél, buszokon, metróban, bárhol.