Úgy kampányol a Tisza Párt nevével a Magyarba szerelmes egykori momentumos, hogy semmi köze hozzájuk

POLITIKA
május 30., 16:30

A magyar politika legnagyobb hősszerelmese Palocsai Béla, a Momentum budapesti XV. kerületi szervezetének egykori elnöke, aki független polgármesterjelöltként indul a közelgő választáson. Palocsai ugyanis a következő feliratot biggyesztette a plakátjai alsó fertályára:

SZAVAZZ A TISZA LISTÁIRA

Csakhogy Palocsainak semmi köze a Tisza Párthoz, Magyar Péterék nem támogatják a jelöltségét. „Semmi közünk hozzá. Rengetegen visszaélnek a Tisza Párt nevével nemcsak Budapesten, hanem vidéken is” - erősítette meg a Magyar Narancsnak maga Magyar Péter.

A lovagot azonban láthatólag nem zavarja a visszautasítás. Pár napja olyan grafikát posztolt a Facebookjára, amin kéretlenül is sorsközösséget vállal a kormánypropaganda által üldözött ideáljával, Magyar Péterrel:

Palocsai - még mielőtt Magyar elárulta volna, hogy nincs hozzá köze - azt magyarázta a Facebookján, hogy szerinte azért van mégiscsak köze, mert

„A jelölő ívek felvételekor a Tisza keresett polgármesterjelölteket különböző kerületekben. Így velem is beszéltek. Végül 4 másik kerületben állítottak polgármesterjelöltet.”

Palocsai arról is írt, hogy a plakátjáról „tájékoztatta a párt felsőbb vezetőit”, akik szerinte „nem kifogásolták annak a tartalmát”. Palocsait állítása szerint úgy informálták, „hogy Magyar Péter tud a plakátról és arról, hogy a kommunikációmban a Tisza támogatására buzdítom a választókat.”

Mivel a Tisza Párt egyelőre köztudottan Magyar Péter lényegében egyszemélyes projektje, érdekes elképzelni, hogy Palocsai milyen felső vezetőkkel értekezhetett a pártban úgy, hogy Magyarig nem jutott el.

Palocsai zseni, de nem a magányos fajtából: tegnap írta meg a HVG, hogy a Szolidaritás egyik józsefvárosi jelöltje, Hudák Tamás is rátette a plakátjára, hogy ő a Tiszát támogatja.

Kiemelt videóink